Naa na

Jag försöker komma på vad naa na betyder. Elias har sagt det några gånger under de senaste dagarna, och jag tror att det betyder att han vill att vi ska lyfta upp honom. Han sa det flera gånger till sin mormor, samtidigt som han sträckte upp händerna mot henne, när han satt i kundvagnen på affären i söndags. Och han slutade när hon lyfte upp honom. Sen sa han det till Micke i morse när han satt på golvet och Micke stod en bit framför honom.

Idag har vi varit i Rådsparken. Vi tittade på djur, gungade och satt på gräsmattan och lekte. Sen träffade vi Tine och Leia, så Elias och Leia lekte en stund. Förra gången de träffades fick dem inte så bra kontakt, men det fick dem den här gången,  så de satt på filten och lekte ihop. Sen träffade vi Micke när han kom från jobbet och gick till Huddinge bibliotek och röstade inför valet till Europaparlamentet den 7 juni.







Vi hade köpt en skötväska på Tradera som vi hämtade på posten idag också. Den var jättebra, All in one från Gaia & Ko. Alla skötväskor som är mer som vanliga väskor ser ut som om de är för kvinnor, och jag vill att Micke ska kunna ha den också. Den här skötväskan var jättebra.



Nu ska jag fortsätta att titta på NCIS, och sen ska jag packa lite till.

Elias första ord...

I helgen var min föräldrar och hälsade på. Elias har inte sett dem på några veckor, så han blev jätteglad. Micke och pappa hämtade våra saker från Shurgard, så nu är det proppfullt i vårt förråd. Sen var mamma och jag på Ikea och köpte flyttlådor, men Elias stannade hemma med sin pappa och morfar. Det känns konstigt att inte ha med honom när jag går i affärer, jag är så van att han alltid är med.

Igår skulle Micke står vid Heron City med Folkpartiet igen, så vi skjutsade honom dit och sen åkte mamma, pappa, jag och Elias till Zeta trädgård. Jag blev jättesugen på att köpa blommor, men det känns lite onödigt just nu eftersom vi snart ska flytta och sen ska vi åka bort efter det. Då är det ju onödigt att släpa på blommorna. Men jag ska i alla fall förbi Zeta innan vi åker till Jämtland och köpa en blomma till farmor.
    Vi var på Bauhaus också igår. Elias fick sitta i sitsen på kundvagnen, och det tycker han är jätteroligt eftersom han ser allt som händer runtomkring mycket bättre än när han sitter i vagnen.



Hela helgen har Elias sagt Hej, det är hans första ord. Han började säga det i förra veckan. Först trodde jag att det bara var en slump att han sa hej, men det var det inte. Det börjar gå undan nu känns det som, han pratar, han står, han ställer sig nästan upp själv och när han sitter på golvet flyttar han sig runt i halva rummet.





Nu på morgonen satt Elias mitt emot mig i soffan och då tog han tan i mina ben och ställde sig upp. Nu ligger han och sover. När han vaknar ska vi äta och sen åka till Rådsparken.




Mia frågade hur det var med bebisen i magen. Det är bra med den hoppas jag, jag är i vecka 18 nu. Jag kände bebisen sparka för ett tag sedan, men sen har det varit lugn. Så var det med Elias också, jag kände några sparkar först och sen kände jag knappt något på ett bra tag, sen började sparkarna igen.
    Jag glömmer bort att jag är gravid hela tiden, eftersom jag har Elias att ta hand om. När jag var gravid med Elias tänkte jag bara på magen hela tiden, men nu glömmer jag den istället. Den 11 juni ska jag på ultraljud i alla fall, och strax efter det ska jag till MVC igen. Tiden går jättefort. Det är mindre än en månad tills vi ska flytta, och om två helger ska mamma och jag på Bruce Springsteen. Nyss kändes det som om det var en evighet kvar tills dess.

Kalkon på vagnen

Igår åkte Elias och jag till Kungens kurva. Vi var först på Babyland och köpte en leksak som ska sitta på ryggstödet i bilen, så Elias har något att göra när vi åker till Jämtland i sommar. Sen hittade vi en leksak som man skulle fästa på barnvagnen, och den tyckte Elias om. Han fick välja mellan en kanin och något som ser ut som en blandning mellan en höna och en kalkon. Han valde i alla fall kalkonen.





Efter det tog vi en liten promenad bort till Heron City där Micke höll till. Efter en stund gick vi till IKEA för att äta, men när vi kom fram så sov Elias. Jag åt upp min mat och sen försökte jag väcka Elias, men det gick inte. Han sov som en stock. Så jag gick runt på IKEA och Elias fick äta när vi kom ner till caféet. Sen gick vi tillbaka till Heron city, vi gick en hel del igår, och mötte upp Micke. Sen handlade vi mat och åkte hem. Mina föräldrar ska komma hit idag, så vi tänkte göra Enkel kreolsk gryta. Elias och Micke gick till affären, för både Elias gröt och blöjor är slut. Nu ska jag fortsätta med det jag gjorde innan, städa undan. Vi har börjat packa ner allt i lådor nu, så man hittar lite att slänga.

En cool bebis...

Jag har varit för trött på kvällarna för att skriva, och på dagarna har jag haft fullt upp. Elias och jag var i alla fall i Huddinge i lördags och köpte blommor. Det blev 20 st långa cerisa rosor som var jättefina, och de passade jättebra i den fina vasen som vi fick av min kompis Nancy i bröllopspresent.



Sen handlade vi mat också. Jag köpte så att jag kunde göra köttfärssås till Elias, för han kan inte äta den som vi brukar göra. Elias tyckte att det var jätteskönt att vara ute.



På kvällen tittade jag på Eurovision Song Contest, men jag fick titta ensam eftersom Micke var så trött och gick och la sig nästan samtidigt som Elias. Min svägerska var här också, men hon satt vid datorn och skrev skolarbete. Det är tur att jag har Pepsi som håller mig sällskap. Alltid när jag tittar på tv och de andra sover så kommer han och lägger sig i soffan bredvid mig. Han lägger sg aldrig intill mig, utan han ligger en bit ifrån. I lördags såg han så gullig ut när han låg på soffan, eftersom han sover på rygg. Nu sitter Pepsi i fönstret och tittar ut, han väntar nog på att jag ska gå och lägga mig.






I söndags blev Elias 7 månader. Det är helt otroligt hur tiden går fort.
    Jag gjorde köttfärssås till Elias i söndags, vilket jag inte har gjort själv förut (till Elias alltså). Han fick köttfärssås och makaroner till kvällsmat, och det var jättegott.








Idag var Elias på babysim. Vi har ju inte kunnat gå på två veckor eftersom hissen var avstängd en vecka och i förra veckan var vi sjuka. Elias var jätteglad hela dagen. Han ser ganska tuff ut när vi ska iväg. Alltid när ryggstödet på vagnen är lite nedsänkt ska han alltid ha upp fötterna.





När Elias såg var vi skulle blev han ännu gladare, och när vi väntade på att gruppen innan skulle bada klart ville Elias ner i vattnet hela tiden. Det var svårt att hålla i honom för han skulle ner, och han pratade för fullt och skrattade hela tiden. Jag tror att Elias har saknat simningen de här två veckorna.
    När vi hade simmat klart och skulle duscha och byta om gick strömmen i hela huset, och det blev kolsvart i omklädningsrummet. Det blev väldigt mycket liv också eftersom alla bebisar blev oroliga. Jag vågade inte duscha Elias med tvål för jag var rädd att det skulle bli tvål kvar i mörkret, och det är nog inte så roligt för Elias att duscha i mörkret. Så jag sköljde av honom och duschade snabbt själv, sen fick Elias duscha när vi kom hem istället. Eller rättare sagt, Elias och jag badade i badkaret. Det tyckte Elias var jätteroligt, trots att det var andra gången på en dag.
    Nu ska jag sova, för imorgon ska vi till Kungens kurva. Micke har någon politikergrej inför valet till Europaparlamentet vid Kungens kurva imorgon, så Elias och jag följer med och tittar runt i affärer istället. Godnatt!

Bröllopsdag!

Idag har Micke och jag bröllopsdag, vi har varit gifta i ett år. Jag tänkte i morse att det var något speciellt med idag, och sen ringde pappa och sa grattis. Jag hade inte köpt något till Micke eftersom jag har varit sjuk, idag är första dagen som jag känner mig någorlunda frisk. Min rygg är lite bättre idag också, nu kan jag i alla fall böja mig.
Micke hade inte köpt något till mig heller, men han var med sina elever på Gröna Lund idag efter skolan så han vann en nalle till mig. Ett lejon som håller i ett hjärta där det står I love you. Men jag fick inga blommor, och det tycker jag att jag skulle ha fått, så imorgon ska jag åka och köpa blommor till mig från Micke. :) Sen måste jag köpa något till Micke också.

Elias och jag var ute på en promenad idag, för det var jättefint väder. Vi tog bussen in till Huddinge och gick till Rådsparken. Först tänkte jag att Elias skulle få gunga, men babygungorna var upptagna så vi gick vidare upp till djuren. Men när vi kom dit hade Elias somnat, så jag gick och la mig på gräsmattan och solade lite. När Elias vaknade så satt jag honom på gräset och tog av honom strumporna en stund, så han fick känna på gräset. Jag tror han tyckte att det var mysigt, för han satt där länge. Sen gick vi upp och tittade på djuren, och Elias var jätteglad hela tiden. När vi hade tittat klart åkte vi hem. Elias somnade nästan på en gång när vi kom hem, och sov i över två timmar. Sen myste Elias och jag tills han skulle sova för natten.






Totalförvirrad

Jag har så otroligt ont i ryggen. Det började kännas igår kväll, och i morse när jag skulle lägga Elias på skötbordet högg det till i ryggen. Sedan dess har jag knappt kunnat röra mig. Det gjorde ont när jag gick, och jag kunde knappt lyfta upp Elias när han satt på golvet eller i sängen. Nu börjar det blir bättre, men jag har fortfarande svårt att böja mig.

Förkylningen känns bättre i alla fall, jag hostar bara. Elias är också bättre, han var till affären med sin pappa medan jag tvättade. Egentligen hade jag ingen lust att tvätta eftersom jag har så ont i ryggen, men eftersom jag inte har tvättmaskin hemma så får jag tvätta när jag har tvättid. Det ska bli så skönt när vi flyttar och kan tvätta hemma.

Elias och Micke sover nu, och Pepsi springer runt och gnäller på mig för att jag ska sova eller leka med honom. Jag ska bara plocka undan lite, sen ska jag sova. Jag sprang nyss runt över hela lägenheten och letade efter kortet där tiden för mitt nästa besök på MVC står, trodde jag hade tappat bort det. Tycker att det mesta försvinner just nu. Jag hittade i alla fall kortet, och två patientbrickor som jag har tappat bort det senaste halvåret. Känner mig totalförvirrad. Godnatt!

Det är inte roligt att vara sjuk när man är liten...

Nu är vi tillbaka i Stockholm, men både Elias och jag har blivit sjuka. Båda två hostar, och Elias är helt igentäppt i näsan. I måndags var jag på mödravårdscentralen (MVC) för första gången. Det känns som om jag har väntat jättelänge innan inskrivningaen, för jag är i vecka 16 nu, och förra gången var jag i vecka 6 när jag skrevs in på MVC. Jag fick höra bebisens hjärta också. Barnmorskan var osäker på om det skulle höras eftersom det var ganska tidigt, men det hördes på en gång.

Paola hälsade på i måndags också, och stannade tills på tisdagen. Efter att jag hade varit på MVC åt vi kebab i Huddinge och sen åkte vi till Stockholm och tittade runt lite.  Vi fikade på Åhlens, och Elias fick en bulle.





På vägen hem började Elias hosta, och sedan har det fortsatt så. Paola lagade mat till oss på kvällen, som alltid när hon är här. I måndags blev det korvstroganoff på kyclingkorv med ris, jättegott. Efter maten klippte Paola mitt hår. Det blir lätt slitet när man har en bebis som drar i mammas hår när han ska sova. Håret blev i alla fall jättebra när paola klippte det.

Innan jag åkte från mamma och pappa i söndags fick jag rabarber av dem. De har jättestora rabarber redan nu, så jag gjorde en rabarberpaj som vi åt på kvällen. Jättegott!



Under natten sov Elias jättedåligt. Han vaknade flera gånger och skrek för att han inte kunde andas genom näsan. Så igår sov han nästan hela dagen. Jag kom på att jag kunde lägga större kudde under huvudet på honom så att han lutade lite uppåt med huvudet.



När Elias inte sov så var han i full fart med att leka. Vi tog med oss ett leksakshus från mina föräldrar som jag hade när jag var liten, och Elias är överlycklig över huset. Han leker med det varje dag.







Elias verkar må bättre idag, men jag har blivit sämre. Efter att Elias hade fått sin välling på morgonen så somnade vi om, och vaknade kl halv 10. Egentligen skulle vi på babysim idag, men jag vill ju inte att Elias ska bli ännu mer sjuk. Nu ligger Elias och sover, men innan det var vi på balkongen och tittade runt. Det är varmt ute, speciellt om man har inglasad balkong. Elias satt på sin lammskinnsfäll och tittade runt, sen stod han på golvet och i en av korgstolarna och tittade ut på allt som hände utanför. Självklart höll Pepsi oss sällskap, han vaktar alltid Elias nu för tiden.


Oxelömarknad

I natt har Elias inte sovit bra. Han har vaknat flera gånger och gråtit, jag vet inte om det är tanden eller om han har mardrömmar. Vid klockan fem började han storgråta, och fortsatte tills jag tog upp honom.  Då somnade han med huvudet på min axel. Varje gång jag försökte lägga ner honom så vaknade han, så jag fick lägga mig med honom på magen. Efter en lång stund kunde jag läggga ner honom. Sen vaknade han klockan sex och ville ha välling. Sen somnade Elias och sov till halv tio. Vi trodde inte att han skulle sova så länge, så ingen hade ställt klockan och Elias hade väckt mina föräldrar när han grät. Därför kom vi iväg ganska sent till Oxelömarknad.


Elias på väg till marknaden.

Det var fint väder, med undantag från att det blåste så mycket i omgångar att marknadsstånden höll på flyga iväg. Sen började det småregna en gång, och när vi var på väg till bilen och skulle hem så började det ösa ner. men förutom regnet och blåsten så var det fint väder. Jag blev förvånad när vi skulle åka, för då sa pappa att han skulle följa med. Han brukar aldrig vilja följa med på marknader, och när vi gick runt på marknaden så blev han påmind varför sa han.

Vi var på biblioteket och fikade, så att Elias fick äta sin lunch. Sen gick vi runt på marknaden, och jag köpte sju par strumpor till Elias och godisremmar till mig. Sen köpte Elias  mormor två par strumpor med bilar, en vindsnurra och en ballong som såg ut som en helikopter, och sen hittade hon en hästballong på marken. Elias tyckte att det var roligt med ballongerna och vindsnurran, men på slutet blev han trött och ville hem.


Elias i bilen på väg hem med sina ballonger och sin vindsnurra. Självklart har han tagit av sig strumpan, vilket ha gör så fort han får chansen.

När vi kom hem lekte Elias med sina saker, och tittade på och provade strumporna som han hade fått. Sen tog han en liten tupplur, och som vanligt så somnade jag också. När vi vaknade åt Elias kvällsmat, eftersom han hade sovit genom mellanmålet. Han fick spagetti och köttfärssås, och det tyckte Elias var jättegott. Sen åt vi andra grillspett och klyftpotatis, medan Elias tog några majskrokar och en smörgås.

Nu ligger Elias och sover i sängen. Problemet är att Pepsi liggerpå översta hyllan i linneskåpet som står bredvid sängen, så när han ska ner måste han hoppa i sängen. Vilket antagligen kommer att göra så att Elias vaknar. Nu ska jag titta lite på tv, och sen sova.

Imorgon åker vi hemmåt, men inte förrän sent eftersom jag har lovat mormor att hjälpa henne med en sak och sen kan inte Micke möta oss vid tåget förrän senare på eftermiddagen/kvällen. Godnatt!

Storshopping för Elias...

Det gick bra i onsdags trots att vi inte hade någon ström. Elias vaknade ganska tidigt, som om han visste att vi var tvugna att gå upp. De stängde inte av strömmen förrän strax innan nio, och då var Elias och jag redan klara för länge sedan. Det var lite krångligt att låsa dörren när det var kolsvart, jag tänkte inte på att det gick att ställa upp dörren till trapporna i trapphuset, för där finns det fönster. Det gick i alla fall bra, och sen fick jag bära Elias runt hela huset för att vi skulle komma åt vagnen. Något jag inte hade tänkt på innan var att korridoren utanför kontoret inte har fönster, så det var kolsvart där också. Först kunde jag inte hitta dörren, men sen kom jag på att jag har ficklampa på mobilen. Då hade jag redan gått förbi dörren, så jag fick gå tillbaka.

I Huddinge så värmde vi Elias mat på McDonalds, och jag tog mig något att äta där också. Sen gick Elias och jag en promenad till Rådsparken för att titta på djuren. Jag hade läst att åsnan där hade fått föl, så vi var tvugna att gå dit och titta. De har andra djur också; kaniner, ankor, höns, getter, får och andra djur. Elias tyckte om att titta på djuren. Sen träffade vi mamman Tine med Leia (8 månader) som också var där och tittade på djur. De bodde i huset bredvid det huset som vi ska flytta till. Vi började prata med dem, och sen gick vi till lekparken där Elias och Leia gungade.

Efteråt träffade vi Micke, och var på banken. Vi bestämde att vi ska få nycklarna till lägenheten den 22 juni.

Igår åkte Elias, jag och Pepsi till Oxelösund. Vi höll på att missa tåget, och fick springa, eftersom både Elias och Pepsi krånglade när vi skulle iväg. På kvällen var vi på en musikal, Låtbåten, som eleverna på mammas skola hade gjort. Den var ättebra, och eleverna var jätteduktiga. Elias tyckte att det var jätteroligt att lyssna och titta på allt som hände.



Men efter lite mer än halva musikalen så blev Elias trött och somnade, men han vaknade till slutet.



Förresten kommenterade mamma mitt förra inlägg och frågade om det var teater eller musikal som vi var på. Det var en musikal, men jag råkade skriva teater av någon anledning.

Elias börjar få en tand till, och i natt hade han feber. Men det blev bättre när han hade fått en alvedon, och lite vatten.

Idag var Elias och jag på en liten promenad, och gick förbi min mormor och morfar för att hälsa på. Efter det gick vi till affären och köpte lunch. Jag åt rostbigg och potatissallad, och Elias fick lasagne. När mamma kom hem åkte vi till Nyköping. Jag köpte inget till mig själv, men Elias storshoppade :)

Kan du se någon färg som är ganska genomgående på Elias inköp?
Han passar verkligen i den färgen :)



Elias fick två tröjor, en keps och tre klossar med en massa roliga saker av sin mormor och morfar. Jag köpte strumpor till Elias, förutom att han behöver strumpor så glömde jag att ta med mig strumpor till Oxelösund i all stress, så han hade bara ett par.

Igår fick Elias pengar av sin gammelmormor, så jag köpte ett par nya badbyxor till Elias. De som Elias har nu börjar bli allt för små. Förut har jag köpt badbyxor till Elias i märket Imse Vimse, och de är jättebra. Förutom att de finns i en massa olika fina mönster så har de inga vanliga storlekar, utan de går efter kilo (nu köpte jag 9-11 kg) och det är tryckknappar i sidan som gör att de blir lättare att sätta på. Därför köpte jag Imse Vimse igen, och de var billigare i Nyköping än vad de var på Babyland i Huddinge.

Nu ligger Elias och sover, och jag funderar på att sova också. Jag ska ringa Micke, läsa lite bloggar och sen gå in på sovrummet och läsa lite eller lyssna på musik. Imorgon ska Elias, jag och mamma på Oxelömarknad. Godnatt!

Promenad, teater och ingen ström

I lördags var det så fint väder att vi bestämde oss för att åka in till Huddinge och ta en promenad och äta något gott. Elias tyckte att det var roligt att titta på allt runtomkring, men han var ganska avundsjuk på vår mat när vi skulle äta. Vi åt grekiskt, men Elias hade ätit hemma och fick nöja sig med att äta bröd på restaurangen (vilket han tyckte var gott).









Dagen efter var jag på teater tillsammans med min svägerska. Hon bjöd på teater och mat, det var min julklapp. Vi gick på De tre musketörerna, på Stadsteatern. Det är nog det bästa jag någonsin har sett på teater, den var helt underbar. Musiken var jättebra, mycket 80-talsrock som jag brukar lyssna på. Min svägerska, som säger att hon hatar rock frågade till och med om jag hade några av låtarna efter teatern.
    Första jag gjorde efter teatern var att ringa mamma, för hon skulle älska De tre musketörerna, så nu har jag bokat biljetter till oss för att vi ska se den i augusti. Det var jättesvårt att få biljetter, speciellt om man vill sitta bredvid varandra. Den första dagen då det fanns två platser bredvid varandra var 15 augusti.
    Jag kände mig ganska gammal när jag hörde två högstadietjejer, som hade sett samma pjäs och stod bakom mig i toalettkön, prata om pjäsen och sa ...men det var så man såg ut på den tiden. Hallå, jag är född på den tiden. Det första jag tänkte var: är jag så gammal?



När jag var på teater var Elias farmor, farfar och den minsta farbrodern och fastern på besök. Min man hade gjort spagetti och köttfärsås till dem. Jag fick höra att farbror Charbel (5,5 år) hade suttit och sagt samma ord i en timme, och Elias hade skrattat för fullt. Han är ganska lättunderhållen ibland.

Idag har Elias och jag varit på Öppna förskolan och bland annat hämtat Elias hand- och fotavtryck i gips, som han gjorde sist vi var där. Imorgon skulle vi egentligen till babysim, eftersom steg 2 börjar då, men de kommer att stänga av strömmen (inkl. hissarna) vårt hus mellan kl 8.30 och 16.30. Man får ingen lång förvarning, lappen med meddelandet satt de upp igår eftermiddag. Det gör att vi inte kommer ner med vagnen, eftersom trapporna är jättesmala, branta och serpentinformade. Klockan 16.30 ska vi ha möte med banken också, för att betala för vår lägenhet, så det var verkligen dålig tid att stänga av strömmen.
    Eftersom min man är med i bostadsrättsföreningens styrelse så pratade han med ordförande, så vi fick ställa barnvagnen på deras kontor tills imorgon förmiddag. Så får Elias och jag åka in till Huddinge vid lunch så att vi kan värma Elias mat någonstans. Vi kan fortfarande inte gå på babysim, eftersom jag inte kan ta mig ner för trappan med skötväska och väskan med badkläder, samtidigt som jag håller i Elias. Nu tänker jag sova, måste upp tidigt så att jag hinner göra mig i ordning, koka vatten till Elias och göra i ordning hans välling och gröt innan de stänger av strömmen.

Valborgsmässoafton

Det var jättetrevlig igår. Först var Elias och jag på babysim, det var avslutning och Elias fick ett diplom. Elias fick prova att ha på sig flytväst och att träna balans (då stod han på min hand i vattnet). Elias tyckte att det var jätteroligt att träna balans. Nästa vecka börjar steg 2 på babysimmet.

På kvällen firade vi valborg i Sjödalsparken i Huddinge. Vi hade med oss picknick dit, potatissallad, rostbiff och massor med frukt. Elias åt innan vi gick, men när vi skulle äta fick han smaka lite galiamelon och jordgubbar. Efter en stund kom Malin, Erik och Gustav (7 månader) dit. Elias och Gustav satt länge och tittade på varandra och skrattade, sen började de prata med varandra (vi förstod inte vad de sa, men de verkade förstå varandra).







Sen tändes brasan och en kör sjöng in våren, och efter det höll Malin ett vårtal. Elias ville inte sova, eller ligga i vagnen, han skulle upp och titta. När han fick syn på majbrasan tittade han jättemycket och tyckte att den var väldigt intressant. Firandet slutade med fyrverkerier, som Elias tyckte om. En sak vi glömde var att ta med hörselskydd till Elias. Vi visste inte det skulle vara så högt ljud. När fyrverkerierna var slut så var Elias väldigt trött, och han somnade på väg till bussen. När vi kom hem skulle jag lägga Elias, men jag somnade själv och vaknade av att Elias gnällde kl 00.42. Jag tyckte att det var konstigt att Micke inte väckte mig, men han hade somnat i soffan.







Idag har vi bara städat hela dagen, och nu tvättar vi. Johan och Annelie var här idag också för att hämta något som min pappa hade lämnat här. Micke och Elias kom precis tillbaka från mataffären, det var första gången som Micke var ute och gick med Elias i vagnen själv, och han tyckte att det var jätteroligt. Nu måste jag ner till tvätten.

RSS 2.0