Bra med den ena bebisen, sämre med den andra...

Idag var jag på MVC och tittade till bebisen. Allt var bra, hjärtslagen var 147. Det är lite skillnad från Elias, hans hjärtslag var runt 130 och ibland till och med på 128. Bebisen sparkar hela tiden nu, det är full fart.

Däremot är det inte lika bra med Elias. Han har gråtit hela eftermiddagen. För det första har han ont i magen, och för det andra är han jättetrött men kan inte sova eftersom han har ont i magen. Nu har han äntligen somnat, efter kvällsmat, ett bad  och lite gnäll. Han somnade hos mig när han låg på mage, så jag la honom i sängen på mage så får jag hålla lite extra koll på honom. I och för sig borde det inte vara några problem eftersom han alltid rullar över på mage när han sover. Problemet när han ligger på mage och sover är att han sätter sig upp i sömnen.

Imorgon ska vi åka till Oxelösund. Jag, Elias och Pepsi. Micke ska stanna kvar i Huddinge, för han jobbar extra. Det skulle vara roligt om han kunde följa med, men han ska i alla fall följa med till tåget och hjälpa med packningen. Nu ska  jag nog sätta mig och titta på tv en stund, och kanske titta lite i litteraturen till min uppsats. Bye Bye!


Full rulle!

Vi åkte hem från Jämtland en dag tidigare än vi hade tänkt, imorgon blir det 2 veckor sedan vi kom hem, och sedan dess har det varit full rulle. Jag har inte hunnit skriva på bloggen överhuvudtaget, jag har inte ens hunnit kolla min mail. En vän till mig ringde till och med och frågade om allt var bra med oss eftersom det var så länge sedan jag skrev något.

Sedan vi kom hem har vi försökt att packa upp allt som vi inte hade hunnit innan vi åkte, så nu är alla lådor borta och vi har bara några tavlor som som vi ska få upp som står längs väggen. Det jobbiga är att vi har 12 lådor till hos mina föräldrar. Jag hoppas verkligen att det inte är saker till köket, för det har vi verkligen inte plats för. Egentligen borde vi rensa ur och ha loppis.

Eftersom vi fick låna min svärfars bil medan han var i Syrien så passade vi på att åka till outlet i Barkarby, där vi bland annat köpte en jättefin nikedress till Elias. Den passade perfekt ihop med nikeskorna som han har fått från sina gudföräldrar.



Vi har haft massor med besök också. När Micke var på sin kompis 30-årsfest, dagen efter vi kom hem från Jämtland, så hade Paola och jag tjejkväll. Sedan var Mickes mamma, systrar och minsta lillebror här och hälsade på. Jag gjorde porterstek, för första gången, och bjöd på. Det blev jättegott. Det var meningen att de skulle sova över en natt, men de minsta syskonen ville inte åka hem den andra dagen, så Maria och Charbel och Mickes mamma stannade en natt till.


Elias med farbror Charbel och faster Maria.

Sen var Micke och hämtade sin pappa vid flyget, och vi lämnade tillbaka bilen. Det var skönt att ha bil och kunna åka dit man behövde åka. Men et var skönt att bli av med den, för jag tror aldrig att vi har gjort av med så mycket pengar som när vi hade bilen. I och för sig har vi ju köpt saker till lägenheten och köpt mat som vi har bjudit folk på, så det kanske hade blivit en del ändå.

Sen var mina föräldrar och hälsade på. Det var roligt, men det hade varit roligare om de hade kunnat stanna längre. Det händer alltid en massa saker när mina föräldrar är här. Pappa hjälpte oss att sätta upp lampor i hallarna och lite andra saker, och mamma hjälpte oss att plocka upp de sista lådorna i köket, plus lite fler lådor, och att få upp gardiner i vardagsrummet. Det hade säkert hänt även om de inte hade hälsat på, men det hade nog tagit längre tid innan allt blev gjort.



Sen var Mickes familj här och hälsade på igen i söndags. Det var Mickes äldsta lillebror Georg som tyckte att de kunde hälsa på för han ville träffa Elias. Alltid när vi träffar Mickes familj så jobbar Georg eller har något annat för sig, så det var länge sedan han träffade Elias. De hade med sig mat hit, lamm och sallad och annat, och lagade maten. Så jag slapp göra något alls. Det kändes skönt att slippa handla mat eller göra mat när vi hade gäster, annars hade jag nog inte orkat.


Elias och farbror Georg.

I måndags hälsade några vänner på för att se nya lägenheten och träffa oss. Det var jättetrevligt. Jag har inte träffat dem på jättelänge, för vi lyckas aldrig hitta någon tid att träffas som alla kan.

Förutom allt det har jag försökt börja med min uppsats, och jag har faktiskt gjort en del på den. Men man är trött efter att ta hand om Elias och samtidigt vara gravid. Det har hänt jättemycket med Elias den senaste tiden. Han har börjat resa sig upp mot saker, och igår stod han utan att hålla i sig för fösta gången. Sen tog han tag i sin gåvagn och ställde sig upp mot den och började gå. Det är kul att han utvecklas, men det är svårt att hålla redan på alla saker som ligger framme. Elias älskar att riva sönder och tugga på saker som han hittar, så nu får vi nog börja tänka efter innan vi lämnar något framme.





Det som inte är lika roligt är att jag har haft ont i magen en hel del eftersom det är saker som har hänt som har stressat upp mig och gjort mig upprörd, så jag har varit lite orolig för bebisen i magen. Men nu har det varit lugnt ett tag, men bebisen håller igång och sparkar en hel del. Imorgon ska jag i alla fall till MVC, så får jag kolla hur det är med bebisen. Nu måste jag sluta skriva, för Elias ligger och sover i samma rum som vi har datorn i och jag vill inte att han ska vakna. Elias sover fortfarande hos oss, men nu har vi sänkt hans spjälsäng så han kan sova i den och han har provat att ligga i den lite. Godnatt!






En dag på Fröso Zoo!

Den här dagen har varit spännande för Elias. På eftermiddagen åkte vi till Frösö zoo i Östersund och tittade på djuren. Elias tyckte att det var jätteroligt, speciellt när djuren rörde på sig. Vi hade tur med vädret också. Det har regnat i flera dagar, men när vi gick i djurparken så var det uppehåll. Vi hade precis sett klart allt utom tropikhuset när det började ösregna, så vi hann precis in. Sen åkte Elias på en drake tillsammans med mormor, men den snurrade så länge att både mormor och Elias blev snurriga, sen provsatt Elias en båt och en racerbil också. Då ställde han sig upp bakom ratten själv, och stod utan att någon höll i honom.


















Imorgon ska vi till farmor och äta mat. Mamma och pappa ska på auktion innan, men vi ska nog inte följa med för det är så långt dit och det blir inte så roligt för Elias.

Marknad i Hammarstrand

Jag tycker synd om Pepsi. Igår gick han ut på morgonen och var ute i tre timmar, och jag tyckte att det var konstigt att han inte kom in ibland. Så efter tre timmar ropade jag på honom och fick höra Pepsi gnälla som om han ville ha hjälp. Då fick jag se Pepsi sittandes på en stubbe i höggräset nedanför slänten vid huset. Så jag gick genom höggräset, i ballerinaskor, fram till Pepsi som tittade ner i gräset och var jätterädd. Sen gick inte Pepsi ut på hela dagen, och idag har han knappt varit ute. Och när han går ut sitter han mest på verandan och tittar ut. Jag undrar vad han blev rädd för?

Jag tvättade av Elias sår igår med en bumullsrondell med vatten. Även om man inte ska röra såret så måste det ju vara bättre att tvätta med vatten än att det sitter ludd med en massa färgämnen i såret. Nu ser det i alla fall bra ut.

Vi var på byn idag på marknaden. Vi hade inte tänkt att köpa så mycket, men så blev det inte. Vi köpte leksaker till Maria och Charbel, och till Elias. Sen köpte Micke salami och rökt älgkött. Vi köpte älgkött till hans föräldrar också. Elias och jag åt kolbulle till lunch, och Elias älskade det. Han åt nästan upp en hel själv. Elias fick en häst av mormor och morfar som man kunde sitta på, och om man drar i öronen på hästen så gnäggar den och det låter som om den galopperar, och sen viftar den på svansen och rör på munnen.
    Vi på Wahlbergs när vi hade gått klart, och jag köpte en present till Micho och Paola som har vattnat hos oss. Jag tänker inte skriva vad jag köpte för då blir det ingen överraskning. Efteråt ringde jag Mia för vi tänkte hälsa på henne, men hon var på marknaden så vi åkte hem så Elias fick sova. Nu ska jag gå och ringa Mia, och sen ska Elias få duscha.


Det är skönt att ta det lugnt ibland!

Det har varit så otroligt tråkigt väder idag. Vi var runt i några affärer, och sen till mataffären. Ungefär som igår. Det är skönt att ta det lugnt ibland. Elias är lika glad som vanligt, och tycker allt är roligt.

Imorgon är det marknad i Bispgården, men jag tror inte att vi ska dit. Det brukar vara ungefär samma saker som på Hammarstrands marknad, och den är på fredag. Däremot börjar jag bli lite orolig för märket som Elias har efter sin bcg-spruta. Den kan börja vara efter 4-6 veckor, och det har den gjort, men idag ramlade en sårskorpa av och sen har han aft en ny tröja på sig så det har blivit ludd från den i såret. Jag blir lite orolig över att den ska bli infekterad, och jag vill inte röra såret för det kan göra det värre. Så jag tänkte att jag skulle förbi bvc i Hammarstrand imorgon och kolla om de kan titta till såret. Först tänkte jag vänta tills vi kommer hem och gå till bvc i Huddinge, men nu känner jag att jag inte kan vänta läbngre när det blev såhär. Hoppas allt är bra.

Jag har i alla fall börjat med min b-uppsats nu. Jag måste ha gjort det mesta klart innan jag får nästa bebis, annars kommer jag inte kunna examineras nästa termin. På tala om den andra bebisen så är jag i vecka 23 nu, och bebisen håller igång hela tiden i magen. Vi har tänkt på namn men vi har jättesvårt att komma på ett flicknamn som passar bra. Är det någon som har något förslag?




Elias passade på att hälsa på gammelfarmors stora katt Zorro idag också.

En lugn dag...

Idag har vi tagit det lugnt. Vi var på byn och tittade i lite affärer. Jag köpte en likadan nalle som Elias favoritnalle Remeo till nästa bebis. Egentligen var det meningen att jag skulle köpa en i samma modell fast vi, men de fanns inte kvar. Så det får bli en till Remeo, jag får väl sy dit någon liten sak på den så att vi vet vilken som är vilken.

Vi var inne på Ica också, och där träffade vi Marie och hennes dotter Anna som vi stannade och pratade med en stund. Elias hade inte träffat Anna förut, men det verkade som om han tyckte om henne för han skulle hälsa på henne och sen babblade han på för fullt. Vi bestämde att vi skulle träffas lite senare i veckan, det ska bli roligt.

Pappa och Micke var och fiskade ikväll också, men jag mamma och Elias stannade hemma och myste. De gick bra med fisket, men de fick bara abborrar så de slängde dem till rävarna. Nu har Elias lagt sig och jag ska sätta mig och titta på Beck på 4an tillsammans med de andra. Godnatt!


Elias tog ett dopp i sin bassäng när vi kom upp i fredags.


Elias ligger och vilar i sängen.


Elias med morfar hemma hos gammelfarmor.


Elias åt spagetti med köttfärssås till lunch idag.

Semester i Jämtland

Nu är vi uppe i Jämtland. Vi gick upp kl 5 i fredags, och var iväg innan kl 7. Det är väl inte så jobbigt att gå upp så tidigt och köra 53 mil om man har sovit på natten, men vi gick och la oss halv 1 på natten. Jag körde den mesta vägen eftersom Micke blir så trött när han kör, för han anstränger ögonen så  mycket. Elias var i alla fall jätteduktig. Vi stannade lite längre stund när vi skulle äta, så att Elias fick röra på sig, och vi var framme vid halv 5. Då hann vi till och med hälsa på farmor, grilla och Elias hann bada på kvällen.

Egentligen skulle jag lägga upp några bilder också, men jag har inte lagt över dem på mammas dator än. Kanske kommer senare idag. Nu ska jag göra i ordning mig så att vi kan åka ner på byn.

Full fart...

Oj, jag har verkligen varit dålig på att skriva. Det kanske inte är så konstigt eftersom vi precis har flyttat. Annars brukar jag skriva när Elias sover, men nu står datorn i sovrummet där Elias sover så det går inte att göra så längre. Sen vill vi ha städat undan det mesta eftersom vi ska åka till Jämtland på fredag. Det kommer att kännas konstigt att vara där på sommaren när inte farfar finns där.

Idag var vi och lämnade nycklarna till gamla lägenheten, det känns skönt att slippa den. Nu måste jag göra mat så Micke hinner äta innan han ska till banken. Kanske hinner skriva mer sen.


Farfar, sommaren 2008.

RSS 2.0