Oj oj oj oj....

Jag har inte orkat skriva tidigare. Sedan i lördags kväll har min mage varit haft mycket för sig, eller i alla fall bebisen i magen. I lördags var vi hos mormor eftersom hon hade fyllt år,  då var det full fart på bebisen i magen och det rörde sig oavbrutet. Min kusin hade med sig sin hund Chico, som Elias blev väldigt förtjust i. Chico nosade Elias i nacken och i ansiktet, sen började han slicka Elias i örat och Elias skrattade för fullt. Elias lyckas alltid få paket trots att han inte fyller, den här gången fick han en skjorta, en bok och pengar.







På söndagen var vi och hälsade på min gammelmormor, som också har fyllt år. Jag träffar inte henne lika ofta nu när jag inte bor i Oxelösund. På högstadiet var jag hemma hos henne flera gånger i veckan ibland. Min mormors syster Kerstin och hennes sambo Lennart var hos gammelmormor i söndags också. Lennart lekte jättemycket med Elias och Elias tyckte det var jätteroligt. Han skrattade för fullt och sen när vi kom hem var han jättetrött. På kvällen åkte vi hem till Huddinge igen, men det var knappt jag vågade åka någonstans eftersom jag hade haft värk i magen nästan hela dagen. På förmiddagen när jag la Elias så kände jag hur bebisen sträckte på sig och tröck huvudet nedåt, det gjorde ganska så ont.

Igår tog Elias och jag det lugnt, för jag hade förvärkar nästan hela dagen. Eller rättare sagt tog jag det lugnt och Elias var runt i hela lägenheten, speciellt i köket. Först var han i skåpet med baksaker och tittade på pepparkaksformar och andra saker.




Sen gick han vidare till skafferiet och började rota bland alla saker. Först tog han kaffepaketet och började bita på, men sen hittade han ett paket med spagetti. Jag tror i och för sig inte att det är så gott med okokt spagetti i plastförpackning.






Jag har nästan inte sovit någonting alls i natt. Först på grund av magen och sen på grund av att Elias har vaknat hela natten och gråtit. Han betedde sig så som han gör när han ska få en tand, men han har fått jättemånga tänder den senaste tiden. Micke fick också jättelite sömn inatt, eftersom jag inte kan lyfta Elias och vagga honom så när han gråter, så han vaknade inte av väckarklockan i morse. Det var tur att han vaknade så att han kom till jobbet i tid, men det var på gränsen. Elias har varit jättetrött hela dagen, och knappt orkat göra något.

Jag har varit orolig för att det är dags snart. Min mage har sjunkit jättemycket idag, trots att det är först i nästa vecka som den brukar stå som högst. Sen har jag kännt att magen trycks nedåt, och det värker ibland. Vi får hoppas att det går bra med allt om det blir dags att åka till förlossningen. Det är en hel del mer att tänka på när man redan har ett barn. Nu ska jag sätta mig och prata lite med Micke innan jag går och lägger mig.

Just det, jag skulle ju lägga upp en bild på Elias i hans skinnjacka. Det blev ingen bra bild, men det är en bild i alla fall.




Vilken dag som helst nu...

Igår var vi på Öppna förskolan igen och den här gången var det mer fart på Elias. Det var bara äldre barn där igår, men Elias lekte för fullt. Det var lika svårt att få Elias att hoppa ur bollhavet den här gången och nu kom han på att man kunde kasta bollarna på golvet. Det blev extra roligt eftersom jag gick och tog upp bollarna nästan hela tiden, vilket inte är det lättaste med så stor mage.

Idag träffade vi Micke i centrum för att köpa en födelsedagspresent till min mormor som fyller år imorgon. Jag tänker inte säga vad vi köpte än, för jag tror hon läser min blogg. Egentligen skulle vi till Öppna förskolan idag också, men de hade stängt. Elias tycker det är lika roligt att gå ut på promenad och titta på alla bussar och bilar som kör förbi. Han ser jättetuff ut i sin keps och skinnjacka som han har fått av mormor och morfar (jag får ta en bild på honom i jackan och lägga upp på bloggen).

Min mage har blivit jättestor nu. Det ser ut som om jag ska föda vilken dag som helst nu. När vi var på H&M idag frågade kvinnan som stod bakom mig i rulltrappan hur jag vågade gå ut, hon tyckte det såg ut som om jag skulle föda när som helst. Det är några veckor kvar, men om den här bebisen skulle födas lika tidigt som Elias så är det bara två veckor kvar. Jag börjar bli nervös inför förlossningen nu, för ju mer jag tänker på det ju mer kommer jag ihåg från förra förlossningen (som tog 12,5 timme). Hoppas det går lättare den här gången.

Imorgon ska vi till Oxelösund, så nu ska jag packa väskan. Sist jag skulle packa på dagen var Elias så hjälpsam att han packade ur allt som jag hade lagt i väskan och Pepsi satt sig i och på väskan för att vi inte skulle glömma honom. Godnatt!


Elias 1 timme gammal, 17 oktober 2008.


Elias 11 månader, 17 oktober 2009.


Pepsi


Lekdag!

Idag har Elias haft roligt. I eftermiddags var vi på kyrkans öppna förskola för första gången. Först satt Elias bara tyst på golvet vid mig och varken lekte eller pratade. Sen hade vi sångstund och barnen fick ta ett varsitt mjukisdjur ur en väska som man sen sjöng om. Första varvet vågade Elias inte ta något djur, så jag fick ta ett åt honom, men andra varvet var han snabbt framme vid väskan och tog en ekorre (han valde mellan spindeln och ekorren). Efter det började han leka lite, men inte med de andra barnen. Vid fikastunden kom han igång och prata och sen började han leka för fullt. Jag satte ner honom i bollhavet och han tyckte att det var jätteroligt. Jag höll inte på att få bort honom därifrån när vi skulle gå. Sen var vi i centrum och handlade mat. Elias somnade bara en liten stund efter att vi lämnade öppna förskolan.

Nu ligger han och sover för natten i sin nya pyjamas med Barbapappa, som han fick av mormor innan sommaren. Tack, den är jättefin!


Elias i sin nya pyjamas



En helt vanlig dag...

Både igår och idag har vi mest tagit det lugnt. Igår gick vi till mataffären och då har de bytt ut larmbågarna vid kassorna, så nu kommer vi inte igenom med syskonvagnen längre. Det betyder att vi måste gå runt med vagnen och gå ut genom ingången. Jag förstår inte varför de inte kan sätta larmbågarna med två centimeter bredare mellanrum så man kommer igenom, eftersom jag handlar där alltjämt och de har sett att det är svårt att komma igenom med syskonvagn. Det kommer säkert att komma fler som har bredare vagn i framtiden.

Idag har Elias krånglat jättemycket vid maten. Han tar någon tugga, och sen spottar han ut maten hela tiden. Det är inte så att han inte tycker om maten, eftersom han äter vissa tuggor, men han envisas med att spotta ut maten. Både vid frukost lunch och mellanmål har han gjort så. Det var bara vid kvällsmaten som han inte spottade ut maten, eller rättare sagt han väntade tills han hade ätit upp nästan all mat och då var han antagligen mätt.

Jag har börjat packa väskan till förlossningen idag också. Snart är det bara en månad kvar och Elias föddes en månad för tidigt, så det känns bra att ha väskan packad. Nu ska jag fortsätta att läsa litteratur till min uppsats. Godnatt!

Det känns som söndag...

Det känns som om det är söndag idag, kanske för att vi inte brukar göra så mycket på fredagskvällar i vanliga fall. Igår var vi på fest hos min svägerska som har fyllt 25 år, det var jättetrevligt. Det var första gången vi var hemma hos henne. Det var en mysig men liten lägenhet, jag vet inte om jag hade klarat av att bo där när det var så litet, men jag är i och för sig uppvuxen i radhus. Då är det svårt att vänja sig med att bo i en liten lägenhet.

Det hade gått bra för mina föräldrar också, som passade Elias. Det blev lite stressigt när vi skulle iväg eftersom mina föräldrar kom precis när vi skulle gå, men Elias var så glad att se morfar och mormor att han inte ens märkte att vi försvann.

Min svärfar kom förbi på festen och Micke och jag fick skjuts hem av honom. Det var skönt att slippa åka tåg och allt möjligt, speciellt eftersom jag var så trött. Det är jobbigt att gå på fest när man har 7 veckor kvar på graviditeten. Natten till idag sov jag nästan ingenting, jag vaknade minst en gång i timmen antingen för att jag hade ont i magen eller i höften, eller av någon annan anledning.

På morgonen fick jag en namnsdagspresent av mina föräldrar eftersom jag hade namnsdag i måndags, Ida. Jag fick en tavla där det står En prins, som jag ska sätta vid Elias säng. Sen fick jag en radio till köket, som jag har velat haft jättelänge. Man kan koppla mp3:n till den också, men problemet är att jag inte har någon mp3 eftersom jag har det i mobilen. Elias hade också fått presenter när mina föräldrar kom, han fick en hund som man ska dra längs golvet ett snöre så att den rör på sig och skäller. Elias tyckte jättemycket om hunden.





På förmiddagen gjorde mamma äppelpaj som Elias fick smaka. Han tyckte det var jättegott och skrattade hela tiden då han åt. Sen var vi en snabbis till Skärholmen och tittade runt lite och åt lunch innan mina förälrar åkte hem.





När Elias hade somnat tittade Micke och jag på Män som hatar kvinnor. En jättebra film! Vi hat tänkt se den jättelänge, men vi har aldrig orkat. Man blir trött av att ha barn, speciellt när man är gravid. Nu ska jag sova. Godnatt!

Elias 11 månader!






11 månader har gått fort...

Idag blir Elias 11 månader, och det firade han med att resa sig upp från golvet utan stöd för första gången. Det senaste året har gått jättefort, snart blir Elias 1 år. Egentligen skulle jag lägga upp en bild på Elias som jag tog tidigare idag, men jag orkar inte lägga över bilderna till datorn nu så jag får lägga upp bilden imorgon.

Jag var på MVC idag också och tittade till bebisen i magen. Allt var bra. Min mage har växt jättemycket sen jag var där senast och nu ligger BF-måttet över medel, men jag väger exakt lika mycket som när jag var där sist. Hoppas inte bebisen är stor när det är dags. Ett litet problem - syskonvagnen kommer inte in genom dörren till MVC. De har en ganska liten dörr, så jag vek ihop vagnen och rullade in den på tvären. Jag kommer ju i alla fall in på alla de andra ställen som jag har testat.

När Micke kom hem från jobbet idag kunde han knappt gå. Han hade spelat fotboll med sina elever efter skolan och skadat foten och knät. Det kan man kalla dålig timing. Jag kan knappt böja mig och har svårt att bära runt på Elias, och nu kan Micke knappt stödja sig på foten.

Imorgon ska Micke och jag på fest eftersom min svägerska har fyllt år. Egentligen skulle Elias med och då skulle vi gå därifrån tidigt, men nu ska mina föräldrar komma upp och passa Elias imorgon. Det hade varit annorlunda om min Mickes föräldrar och syskon skulle vara där.
    Det känns bra att Elias stannar hemma för då behöver vi inte tänka på att gå tidigt för Elias måste sova eller att Elias ska riva ner allt på bordet. Sen är jag inte speciellt förtjust i att åka pendeltåg med en massa fulla ungdomar som skriker så att Elias inte kan sova. Elias blir nog riktigt glad också eftersom han får vara med mormor och morfar.

Nu ska jag plocka undan i köket och plocka upp alla leksaker som ligger över hela lägenheten medan jag väntar på att tvätten blir klar. Godnatt!

Helt utmattad!

Jag känner mig helt slut i hela kroppen, förstår inte varför eftersom jag inte gjort något speciellt ansträngande idag. Jag har i och för sig varit i centrum och träffat en kompis och passat på att köpa ögonbrynsfärg. Men jag tog bussen till centrum och tillbaka. Och jag gick inte speciellt mycket där heller.

Elias är bättre nu, han hostar bara lite och är täppt i näsan. Hela dagen idag har han varit jättebusig och varit runt överallt och lekt. Men han har sovit många gånger också, men då har det varit korta stunder. Nu sover han för natten. Jag hoppas han sover i sin säng inatt, för det är svårt att få plats nu med min mage om Elias sover i vår säng. När han har varit sjuk har han inte kunnat sovit om inte vi ligger bredvid, så han har sovit i vår säng nästan hela veckan.

Jag tror nästan att jag ska lägga mig nu också, så jag orkar upp imorgon. Egentligen skulle jag behöva läsa till min b-uppsats också, så att jag kan börja att skriva snart.

Lite bättre i alla fall.

Idag har Elias varit lite piggare. Han har ingen feber, men han är täppt i näsan och är rasslig i halsen. Han har ingen matlust idag heller, så jag har försökt att få i honom lite mat då och då. På kvällen hade han lite mer matlust, då åt han en halv pannkaka. Elias har ägnat nästan hela dagen till att följa efter Pepsi och gosat med honom. Sen ska han hela tiden sätta sig i Pepsis korg, sedan han såg att Pepsi låg i den.





När vi var i Oxelösund sist så försvann en av Elias favoritmjukisdjur, kaninen Ninni. Elias ska alltid ha björnen Remeo och kaninen Ninni när han ska sova, som tur var har han nöjt sig med bara Remeo de senaste dagarna. Vi letade överallt, men vi hittade henne inte. Mina föräldrar fortsatte att leta efter att vi hade åkt hem, men de kunde inte hitta Ninni. Sen fick Elias ett paket på posten idag, från sin mormor och morfar. Där fanns ett kort, en tröja och en ny Ninni. Det hade funnits 1 Ninni kvar på affären där de köpte henne. Elias blev jätteglad, men han var lite skeptiskt först eftersom nya Ninni såg väldigt välvårdad ut jämfört med hans gamla Ninni, som har varit i tvättmaskinen ett antal gånger.



Mamma tror att Elias alltid går runt i pyjamas eftersom det är så mycket kort på Elias i pyjamas på min blogg. Den senaste tiden har jag väl kommit på att ta fram kameran just under de tider då han har pyjamasen på sig, eller så kanske det är så att jag har lagt upp just de bilderna när han har haft pyjamas på sig. Det kanske såg konstigt ut när han åt lunch i pyjamas, men just den dagen hade han somnat om innan jag hann göra i ordning honom (eftersom jag hade tänkt att han skulle duscha den dagen) och sen vaknat och varit jättehungrig. Här kommer i alla fall lite kort från de senaste dagarna då Elias inte har pyjamas.









Nu ska jag sätta mig och titta på Lyxsfällan tillsammans med Micke.

Mammas prins har blivit sjuk...

Elias mår inte alls bra idag. Natten till igår sov han jättedåligt och grät nästan hela natten, vilket jag tror beror på att det kommer en till tand. Sen igår på dagen blev han jättesnorig, och på eftermiddagen hade han lite feber. Sen inatt vaknade han strax innan halv tre och storgrät, och när vi kände på honom var han kokhet. Han hade 39.1 i feber. Så han fick en alvedon och han fick äta glass för att få ner febern. Sen drack han massor med vatten. Efter en timme hade febern gått ner till 37.7 och Elias somnade om. Han vaknade först kl 9 i morse, och då hade han 38.1 i feber.

Han har inte haft någon matlust idag, men han har i alla fall fått i sig lite ätbart och druckit en hel del. Han drack en hel pipmugg med äppeldryck redan innan han gick upp ur sängen i morse. Han har inte någon direkt feber längre och han leker som vanligt för det mesta. Däremot har han blivit rasslig i halsen och det låter när han andas, men det beror på hans förkylningsastma och det försvinner när han får sin astmamedicin. Nu ligger Elias och sover, vilket han har gjort i snart två timmar. Jag hoppas att han mår bättre imorgon.


Äta själv och gå på potta samma dag!

Idag har varit en stor dag för Elias. Först på lunchen så åt han maten helt själv med sked för första gången. Annars brukar jag mata honom med sked och smörgåsar och liknande äter han själv. Han var jätteduktig, så det gjorde inget att det var mat i hela Elias ansikte, på och utanför hakklappen, på Elias kläder, hela Elias stol och bord. Han lyckades till och med få mat i näsan och skvätta mat på min fot.









Efteråt när Elias skulle duscha så satte jag honom på pottan en stund och då kissade Elias i pottan för första gången. Han har blivit jätteduktig. Sen gick vi ner till centrum för att träffa Micke. Jag testade att köra syskonvagnen i affärerna i Huddinge, och det gick bra. Det är bara H&M och sportaffären som har två plan så det är inte mycket krångel med rulltrappor och hissar. Däremot kom jag inte upp för H&M's rulltrappa, men jag kom in i hissen, så det var bra. Jag köpte två par tights och ett par byxor på H&M också, egentligen skulle jag vilja hitta någon tröja också men det får bli en annan dag.



Nu ligger Elias och sover och jag börjar bli jättetrött. Elias kommer nog bli jätteglad när han märker att Micke ska vara hemma imorgon.

Elias står själv jättemycket nu och igår gick han nästan ett steg mot mig, men han blev för ivrig och ramlade på rumpan. Nu ska jag sova. Godnatt!


En lugn dag...

I söndags var vi till leksaksaffären i Gumsbacken och köpte sängkläder till babykorgen. Det fanns inte mycket att välja på som jag tyckte var snyggt, så det blev röda sängkläder med Spöket Laban på.



På tisdagen, innan vi åkte hem till Huddinge, så hälsade vi på min mormor och morfar. Elias tyckte det var jätteroligt och han rev runt i nästan hela deras hus, vilket han inte har gjort tidigare. När mina föräldrar kom hem från jobbet så skjutsade de oss till tåget. Den här gången fanns det i alla fall någon som var trevlig på tåget och frågade om han skulle hjälpa oss med väskorna, till skillnad från sist när vi åkte. Micke mötte oss när vi kom fram och Elias blev jätteglad att se honom, men det tog en stund innan Elias reagerade eftersom han var så trött.



När vi åkte hem bytte vi vagn också, så jag tog med mig syskonvagnen hem. Det fungerade bra med den, och igår testade jag om den gick in i mataffären. Idag har Elias och jag bara tagit det lugnt och lekt jättemycket.


RSS 2.0