Promenad, teater och ingen ström

I lördags var det så fint väder att vi bestämde oss för att åka in till Huddinge och ta en promenad och äta något gott. Elias tyckte att det var roligt att titta på allt runtomkring, men han var ganska avundsjuk på vår mat när vi skulle äta. Vi åt grekiskt, men Elias hade ätit hemma och fick nöja sig med att äta bröd på restaurangen (vilket han tyckte var gott).









Dagen efter var jag på teater tillsammans med min svägerska. Hon bjöd på teater och mat, det var min julklapp. Vi gick på De tre musketörerna, på Stadsteatern. Det är nog det bästa jag någonsin har sett på teater, den var helt underbar. Musiken var jättebra, mycket 80-talsrock som jag brukar lyssna på. Min svägerska, som säger att hon hatar rock frågade till och med om jag hade några av låtarna efter teatern.
    Första jag gjorde efter teatern var att ringa mamma, för hon skulle älska De tre musketörerna, så nu har jag bokat biljetter till oss för att vi ska se den i augusti. Det var jättesvårt att få biljetter, speciellt om man vill sitta bredvid varandra. Den första dagen då det fanns två platser bredvid varandra var 15 augusti.
    Jag kände mig ganska gammal när jag hörde två högstadietjejer, som hade sett samma pjäs och stod bakom mig i toalettkön, prata om pjäsen och sa ...men det var så man såg ut på den tiden. Hallå, jag är född på den tiden. Det första jag tänkte var: är jag så gammal?



När jag var på teater var Elias farmor, farfar och den minsta farbrodern och fastern på besök. Min man hade gjort spagetti och köttfärsås till dem. Jag fick höra att farbror Charbel (5,5 år) hade suttit och sagt samma ord i en timme, och Elias hade skrattat för fullt. Han är ganska lättunderhållen ibland.

Idag har Elias och jag varit på Öppna förskolan och bland annat hämtat Elias hand- och fotavtryck i gips, som han gjorde sist vi var där. Imorgon skulle vi egentligen till babysim, eftersom steg 2 börjar då, men de kommer att stänga av strömmen (inkl. hissarna) vårt hus mellan kl 8.30 och 16.30. Man får ingen lång förvarning, lappen med meddelandet satt de upp igår eftermiddag. Det gör att vi inte kommer ner med vagnen, eftersom trapporna är jättesmala, branta och serpentinformade. Klockan 16.30 ska vi ha möte med banken också, för att betala för vår lägenhet, så det var verkligen dålig tid att stänga av strömmen.
    Eftersom min man är med i bostadsrättsföreningens styrelse så pratade han med ordförande, så vi fick ställa barnvagnen på deras kontor tills imorgon förmiddag. Så får Elias och jag åka in till Huddinge vid lunch så att vi kan värma Elias mat någonstans. Vi kan fortfarande inte gå på babysim, eftersom jag inte kan ta mig ner för trappan med skötväska och väskan med badkläder, samtidigt som jag håller i Elias. Nu tänker jag sova, måste upp tidigt så att jag hinner göra mig i ordning, koka vatten till Elias och göra i ordning hans välling och gröt innan de stänger av strömmen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0