Otroligt trött!

Nu har vi varit på Kustboden hela dagen, och jag är jättetrött. Det är roligt och stå där eftersom man träffar folk, men det är jobbigt för kroppen. Mamma tog betalt och jag la upp fikabröd. Redan efter två timmar, när det blev mycket folk, så kände jag att jag fick jätteont i ryggen. Nu har jag hur ont som helst i kroppen.

Elias var med hela tiden, sammanlagt i nio timmar utomhus. Han har aldrig varit ute så länge i sträck, och inte med så mycket folk heller. Det var så mycket intryck att han blev trött och somnade tre gånger, annars brukar han bara sova två gånger. När vi kom hem somnade han innan halv åtta, men han sover oroligt. Det var en händelserik dag för Elias.

Jag sålde lite hantverk också. Det är ju bra med tanke på att jag inte har gjort något hantverk sedan Elias föddes. Nu ska jag ta och vila ryggen lite. Egentligen hade jag tänkt åka hem imorgon, men jag ska nog stanna tills på tisdag i alla fall. Elias och jag är ändå ensamma hela dagarna, och Pepsi tycker nog att det är roligt att få gå ut lite när vi är i Oxelösund. Godnatt!

Orkar inte!

Nu är vi i Oxelösund, vi har inte varit här på tre veckor. Elias blev jätteglad när han träffade mormor och morfar igen. En sak som inte var så rolig var att jag ramlade på tåget, och ingen hjälpte mig. Jag hade tagit upp en sak som Elias hade tappat på golvet, och skulle sätta mig igen. Då gungade tåget till så jag tappade balansen och snubblade över Pepsis väska så att halva väskan plattades till (men Pepsi klarade sig utan skador), jag slog till handtaget på vagnen så att vagnen ramlade framåt med Elias i vagnen. Det är tur att jag lät Elias sitta kvar i selet även när vi satt stilla, annars hade han flygit ur vagnen med huvudet före. Om jag inte hade fått tag på min resväska, som i och för sig också ramlade, så hade jag landat med magen före i golvet, nu kunde jag ta emot mig med händerna. Minst två personer såg att jag ramlade och att vagnen ramlade, men ingen hjälpte mig eller sa något. Det var ju väldigt snällt!

Nu ligger Elias och sover, och det ska jag nog också göra snart.

Imorgon ska jag och mamma stå på Kustboden och sälja fika eftersom det ätr Fiskehamnens dag i Oxelösunds hamn, så pappa ska ta hand om Elias. Frågan är om jag kommer orka att stå där och sälja för min rygg värker jättemycket, och jag mår inte speciellt bra. Flera dagar i rad när Micke har kommit hem så har jag haft huvudvärk, mått illa, varit helt slut i hela kroppen, och det har snurrat i mitt huvud hela tiden, både när jag tittar och när jag blundar. Men alla mina värden är bra. Jag känner att jag verkligen inte orkar imorgon, i alla fall inte hela dagen. Nu måste jag sätta mig någon annanstans för jag har jätteont i ryggen.

Grattis på födelsedagen älskling!

Idag var Elias och jag på pizzerian vid Kvarnbergsplan och åt pastasallad till lunch. Jag kunde inte komma på vad vi skulle äta till lunch, och de har jättegod pastasallad på pizzerian. Sen tog Elias och jag en promenad, i nästan en timme. Elias var jättetrött hela tiden, men det var för mycket att titta på så han somnade inte förrän vi kom till mataffären och gick in för att handla. När i kom hem la jag honom i spjälsängen, och han sover där fortfarande.

Idag fyller Micke 28 år. Grattis älskling! Elias vaknade innan Micke gick till jobbet, så vi passade på att ge honom hans födelsedagspresent  på morgonen. Han fick en jättefin skjorta som Elias hade varit med och valt, och sen fick han biljetter till Hamlet med Gustaf Skarsgård på Stadsteatern. Micke och jag ska gå i mitten av februari, jag vill ju inte lämna bebisen till någon annan allt för tidigt. Mamma och pappa ska vara barnvakt, jag ringde dem och frågade innan jag beställde biljetter. Ikväll ska jag göra lasagne, och sen har jag köpt prinsesstårta så vi får fira lite. Micke är dålig på att fira sin födelsedag, han har aldrig fest eller bjuder familjen när han fyller år. Vi får i alla fall fira honom lite ikväll!



Igår kväll tittade jag och Micke på True Blood på svt. Den verkar jättebra. Jag brukar vara dålig på att följa serier, de enda serierna som jag har lyckats följa är NCIS och Desperate housewifes. Den här gången ska jag se till att följa True blood i alla fall.

Imorgon åker jag och Elias (och Pepsi) till Oxelösund. Bye bye!

Bebisen har vänt sig...

Idag har jag varit på MVC för att titta till bebisen i magen. Allt var bra! Bebisen har vänt sig opch ligger med huvudet nedåt, vilket förklarar varför jag hade så otroligt ont i magen för någon vecka sedan. Elias var runt på hela MVC och rev med saker, som vanligt alltså. Efteråt var vi till Södertörn och lämnade böcker, och när vi kom hem mötte vi Micke i dörren. Det var skönt att han kom hem tidigt och kunde leka med Elias, för jag hade jätteont i ryggen efter att ha gått så mycket. Nu ligger Elias och sover, för han blev helt plötsligt väldigt trött. Han har sovit i över en timme nu, så jag börjar undra när han ska vakna och vilja ha mat.

Nu ska jag sätta mig och ta det lugnt ett tag innan Elias vaknar.


Pepsi, 12 veckor, första kvällen hemma hos oss.

Ny säng till lilla bebisen...

Den här veckan har gått jättefort, jag kommer knappt ihåg vad vi har gjort. Igår ringde jag till Babyland och frågade om de hade hemma en babykorg på ställning med hjul som vi hade tittat på till bebisen. De hae en hemma, men vi sa att vi skulle vänta med det ett tag till. Sen när jag gick in på blocket imorse hittade jag en exakt likadan babykorg som var jättefin för halva priset, så vi köpte den. De var jättesnälla och körde den till Huddinge också, så vi slapp åka till Rönninge och släpa med den tillbaka på tåget. Vi fick med madrass, sängskydd och täcke också, så det var jättebra. Nu är det bara kudde och sängkläder kvar, men jag tror att vi har en kudde för babykorg som Elias hade i liggdelen på sin barnvagn.



Nu ligger Elias och sover, han har sovit i 1,5 timme nu. När han vaknar ska vi äta lunch, sen ska vi börja städa i klädkammaren. Det är där alla saker har tagit vägen, som vi inte visste vad vi skulle göra av när vi flyttade in. Sen måste jag väl skriva lite på uppsatsen, men det får nog vänta tills Elias somnar ikväll. Imorgon blir det nog en liten promenad till Rådsparken för Elias och mig.


Nu är jag tillbaka!

Nu var det verkligen länge sedan jag skrev, och det är många som har påpekat det. Det har varit så mycket som har hänt, och jag har haft så mycket att göra att jag har glömt bort att skriva. Sen brukar jag skriva när Elias sover, och det kunde jag inte göra eftersom vi hade datorn i sovrummet, men idag så flyttade vi över datorn till Elias rum eftersom Elias ändå sover vid oss och leker i sitt rum. Så nu kan jag skriva. Det har hänt mycket sedan sist.

Jag har hunnit läsa en hel del till min uppsats, så jag känner att jag har kommit igång med den. Däremot kan jag inte sitta och läsa eller skriva på dagarna eftersom Elias kryper runt i hela lägenheten, så det är svårt att hänga med honom. Det skulle vara lättare att ha koll på honom om han inte stoppar allt han hittar i munnen och inte var så otroligt busig. Om Elias gör något som han inte får göra och jag säger nej eller ajaj, så tittar han bara på mig och ler, sen fortsätter han med det han gör eller kryper vidare och gör något annat bus. Han har börjat komma på hur man ska leka med Pepsi också. Elias tar grässtrån ur en vas som jag har står på golvet och drar med strået på golvet så att Pepsi jagar det, eller så kryper han efter Pepsi och jagar honom vilket Pepsi verkar tycka är roligt. Elias har blivit bättre på att klappa Pepsi nu, det är bara ibland som han drar i Pepsi, eller så gnosar han in sig i Pepsi och gosar med honom.



Elias sover i sin egen säng nu också, vilket han inte har gjort tidigare. Men han brukar vakna mitt i natten och vilja komma över till vår säng, men han sover bättre för varje natt i sin egen säng, förutom när han har mardrömmar. I natt var klockan 5 på morgonen innan han började gnälla och vilja komma över till vår säng, och han sover inte speciellt stilla. Ena gången man tittar till honom så ligger han som han ska i sängen, och nästa gång ligger han med huvudet vid foten av sängen.

Mamma och jag var på De tre musketörerna på Stadsteatern i lördags, det var andra gången som jag gick på den. Den var jättebra, men den var bättre första gången jag gick, i maj. Men den är riktigt bra, det kändes tråkigt när det började närma sig slutet. Sen på söndagen var Elias gudföräldrar och hälsade på, det var första gången de såg nya lägenheten och det var länge sedan de såg Elias också. Elias fick en pikétröja från Tommy Hilfiger i present, den var jättefin. Det är många som har hälsat på sedan vi flyttade, mina morföräldrar var här förra helgen för första gången.

Igår blev Elias 10 månader, tiden går jättefort. Det blev inte mycket till firande igår, både Elias och jag var jättetrötta av någon anledning. I förra veckan var Elias på 10-månaderskontroll på BVC, och han har blivit 70 cm lång nu, sen väger han 9510 gram (inte konstigt att man blir trött efter en stund när man bär honom). Jag hoppas att Elias sår från bcg-sprutan blir bra snart så vi kan gå och bada i badhuset med honom.

Istället för att fira igår gick Elias och jag till Rådsparken idag för att titta på djuren. Elias är helt tokig i ankorna och marsvinen, speciellt de långhåriga. Kaninerna tycker han också om, men gladast blev han nog när han såg en av deras katter, det verkar vara hans favoritdjur just nu. När vi var där så kom de med åsnorna, som har varit på grönbete i sommar. Det är roligt att de är tillbaka, för Elias tycker om åsnorna. I och för sig tycker Elias om allt.



Jag har trott att Elias börjar få en till tand, men han vill inte visa tänderna och om man sticker in fingrarna i hans mun blir man biten. Men idag fick jag se att det har kommit en till tand i överkäken, så nu har Elias 5 tänder.

Det börjar att bli jobbigt att ara gravid nu. Magen är ivägen så jag kan nästan inte böja mig ner för att ta upp Elias ur spjälsängen, och sen har jag så otroligt ont i ryggen och höfterna att jag knappt kan röra mig ibland. Jag hade inte lika ont när jag var gravid med Elias, men då var magen inte lika stor och jag vägde mindre när jag blev gravid. Men det är ju bara lite mer än två månader kvar nu, så det är väl bara att hålla ut.

Nu ska jag nog sova, så att jag får någon sömn innan Elias vaknar. Godnatt!


Ny vagn för Elias...

Nu är Elias och jag i Oxelösund. Det var fullt på tåget när vi åkte igår, men det fungerade ändå. Jag förstår inte hur de som har gjort de nya tågen har tänkt. Vagnen (eller rättare sagt kupén) för de som har djur är antingen först eller sist i tåget, man vet aldrig vilken vagn i förväg utan man får springa om man hamnar fel. Sen är utrymmet som är gjort för vagnar i mittenvagnen. De har inte tänkt på att det finns dem som både har små barn och husdjur.

Igår hade jag namnsdag, mina föräldrar och mormor kom ihåg det, men självklart så glömde Micke det. Jag fick en present av mina föräldrar, ett par mjukisbyxor i mammamodell. Det var precis det som jag hade skrivit upp att jag skulle köpa i helgen, och nu fick jag ett par istället. Det kunde inte bli mer perfekt.

Elias fick två presenter också, kanske för att han har blivit 9 månader eller kanske bara för att han är Elias. Han fick i alla fall en skinnjacka, inte äkta såklart, och en jättefin nappburk. Jag ska ta kort på dem och visa senare, men Elias sover och jag vill inte börja rota runt i rummet då.

Idag har vi köpt en syskonvagn. Vi hade bestämt oss för att vi skulle köpa någon av Emmaljungas syskonagnar, och igår gick jag in på blocket.se och hittade en sådan vagn som vi skulle ha i Nyköping. Den var från 2005, men såg ut som ny. Vi var och tittade på den i förmiddags och Elias provade vagnen, den var jättebra så vi köpte den. Den kostade hälften så mycket som om vi skulle köpa en ny vagn, och vi fick med en lift till lilla bebisen. Det kostar en del att köpa barnvagn, och vi köpte en förra hösten också.

Sen var vi i Nyköping och köpte presenter till folk, eller rättare sagt till barn, som fyller år snart. Nu är jag jättetrött, jag var helt slut när vi kom hem idag. Det hjälpte inte så mycket att Elias bestäde sig för att vakna 05.45 i morse, när jag la mig efter 12 igår natt.

Vi hälsade på min mor mor och morfar idag också. Det var jättelänge sedan jag såg dem, och det var länge sedan de träffade Elias. De tyckte att han hade växt jättemycket, och Elias fick en ko som muade i present. Elias sover i sin spjälsäng, och jag ska nog också sova. Godnatt!


RSS 2.0