Flytten...

De senaste dagarna har det varit full fart. I måndags hämtade vi nycklarna till nya lägenheten, och i tisdags flyttade vi. Sen har vi hållt på med flytten sedan dess, och vi är inte klara än. Jag skriver mer om det ikväll, nu ska jag packa upp flyttlådor. Ha en trevlig sommardag!

En lugn dag...

Den här dagen har varit lugn. Micke och jag var hos mormor och morfar för att hjälpa dem att lägga ut deras båt på annons. Elias följde inte med eftersom han låg och sov när vi skulle åka, men efter en stund när vi var där ringde det på dörren, och det var Elias med sin mormor som var ute och gick.

Sen åkte jag och Micke till Kvantum för att handla, och när vi kom hem var vi ute. Elias gungade och Pepsi sprang runt ute. Det var svårare att hålla reda på Pepsi idag för han ville inte ligga still på ett ställe, som han gjorde igår. Sen kom Hanna och Alicia och hälsade på en kort stund, vi har inte träffat dem sen Elias döptes i februari.







När de hade gått grillade vi och Elias fick smaka guacamole-tortillas, som han älskade. Precis när vi hade ätit och gått in och satt oss så började det ösa ner. Så vi hade tur idag med.





Nu ligger Elias och sover i sin spjälsäng, och alla andra tittar på tv eller film. Jag ska ta och sätta mig vid mamma en stund och titta på tv. Imorgon åker vi hemmåt igen, sen är det dags att fortsätta packa.

Första midsommarafton blev lyckad!

Det blev en lyckad första midsommar för Elias. Först var han ute och gungade med mormor medan mamma gjorde i ordning sig. Sen gick vi alla tre till Elias gammelmormor och gammelmorfar där Elias åt lunch. De hade nyligen varit i Dalarna, så Elias fick en dalahäst och ett lok i trä i present.





Sen gick vi hem igen, och åkte till Tovastugan i Nyköping för att titta på midsommarfirandet. Elias tyckte nog att det var roligt! Nästa år kan han också vara med och dansa. Sen gick vi till Aktersnurran och köpte glass. Elias fick smaka min och mormors glass, och det var gott.



När vi kom hem gungade Elias igen, och lekte på gräsmattan. Pepsi var också ute, men han låg mest under någon växt och tittade på fåglar.









Sen badade Elias i bassängen som mormor och morfar köpte åt honom igår.



Efter det blev Elias trött och tog en liten tupplur, och vi grillade grillsptt. Det var så fint väder att vi kunde sitta ute och äta, men mot slutet började det blåsa så vi gick in och åt jordgubbar och glass. Då hade Elias vaknat och fick äta kvällsmat, men han var mer intresserad av jordgubbarna. Han åt flera stycken efter maten.







Nu sover Elias, och det verkar som om alla utom jag sover eller ligger och tittar på tv. Jag ska nog också sova snart, men får passa på medan man kan. Jag kommer nog inte att lägga mig tidigt de närmaste dagarna eftersom vi måste packa det sista när vi kommer hem på söndag. Den här dagen blev i alla fall lyckad för Elias. Det var första midsommarafton för Elias, och nästa år blir det första midsommarafton för en annan liten filur.

Glad midsommar!


Jag på midsommarafton 1986.

Tillbaka i Oxelösund

Idag åkte vi till Oxelösund. Det blev jättestressigt innan vi skulle åka, och om vi hade kommit 2 minuter senare så skulle vi ha missat tåget. Det tåget vi egentligen skulle ta gick inte idag, så vi fick ta ett senare tåg som självklart var proppfullt. Förstår inte att de tar bort ett tåg när alla ska resa inför midsommar. Jag kom inte in med barnvagnen där man fick ha djur, så Micke fick åka med Pepsi och jag fick åka med Elias i en annan vagn. Det var ganska bra med plats där jag stod, och efter Södertälje fick jag sitta så Elias fick äta mellanmål.

Elias blev jätteglad när han fick se mormor och morfar. Vi åkte förbi Gumsbacken för att titta på barnvagnar, eller rättare sagt syskonvagnar. Jag tror vi har hittat den vi ska köpa, Emmaljungas Twin City Cerox. Är det någon som vet om den är bra?




Sen var vi inne på djuraffären och tittade på kaniner och fåglar. Elias blev så glad att han skrek, han tycker verkligen om fåglar. När vi kom hem åt vi tacos och Elias provade sin gåstol. Nu är han så lång att han når till hgolvet när han sitter i den, och han går bakåt och frammåt med den. Idag kom han på hur ratten och tutan på gåstolen fungerade, så han tutade hela tiden. Nu ligger Elias och sover i sin spjälsäng. Jag ska också lägga mig nu, för igår somnade jag vid kl 1. Vi får se vad som händer imorgon, det beror på vädret.






Elias 8 månader!

Den senaste veckan har Micke och jag varit uppe sent för att försöka packa ner allt i lägenheten. Det går lättare när Elias sover. De senaste dagarna har vi inte lagt oss förrän strax innan kl 1 på natten eftersom Elias har haft svårt att sova. Han börjar få sin fjärde tand, och vaknar hela tiden och gråter. Så han har somnat vid klockan 10 varje kväll i tre dagar nu. Elias säger pappa hela tiden, men när han är ledsen och gråter ropar han på mamma. Jag finns ju där för Elias hela dagarna så han kanske inte tycker att han behöver säga mamma.

Elias och Micke ligger och sover nu, det är bara jag och Pepsi som är vakna, och bebisen i magen verkar det som. Elias grät, så Micke och jag la oss bredvid honom och som vanligt så somnade Micke. Egentligen skulle vi packa ner resten av köket men jag orkade inte väcka honom, så jag packade ner det själv. Det var bara tre lådor. Nu är det bara lite i skafferiet och de sakerna som vi använder kvar. Imorgon ska vi åka till mina föräldrar och stanna där över midsommar, så jag vill ha packat klart så mycket som möjligt innan vi åker. Micke har sommarlov från jobbet nu, idag var sista dagen, men han har frukostmöte med något politisk imorgon på förmiddagen, så vi kanske hinner packa lite till imorgon innan vi åker.

Idag blev Elias 8 månader. Grattis! Tiden går så snabbt. Vi firade dagen med att gå på babysim, som Elias älskar. Han älskar att hoppa från metallräcket på kanten av bassängen och ner till mig i vattnet. Det är lite synd att vi kommer att missa sista gången på babysimmet då vi flyttar, men jag fick höra att de hade ta-igen-badtider veckan efter också, och då kan ju Micke följa med oss.

Det är så mycket att göra och tänka på just nu att jag nästan har glömt att jag är gravid, jag är i vecka 20 (19+2). Jag känner bebisen ganska ofta och när vi var på MVC i tisdags så var allt bra med den.

Nu verkar Pepsi ha lagt sig i gästsängen för att sova, och jag ska nog också gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon. Godnatt!


Elias 0 dagar, 17 oktober 2008, ligger hos mormor som undrar var fötterna har tagit vägen i den allt för stora sparkdräkten.

Det blir en flicka!

Nu har vi varit på ultraljud, och det är 90 procent chans att det blir en flicka. :)
Men vi fick också reda på att jag är i vecka 19, och inte vecka 21 som första ultraljudet visade.


Ultraljud om 3 timmar

Klockan 14.30 ska jag på ultraljud och titta på bebisen, det ska bli intressant att se vad det blir. Elias ligger och sover nu, så jag ska ta och göra i ordning mig.


Elias i vecka 19.

Senaste dagarna...

De senaste dagarna har det inte hänt så mycket, men i lördags var vi hos min morbror och hans tjej Annelie. Det var första gången som jag såg deras nya hus, och träffade Annelies familj. Det var jättetrevligt. Deras hus är jättefint, och Elias badade i deras pool. Han tyckte att det var jätteroligt att bada, speciellt att bada med morfar för första gången.















Egentligen skulle Elias och jag på babysim idag, men Elias har sovit så dåligt inatt. Micke kom hem sent så Elias hade redan somnat, sen när han vaknade vid 12 på natten var det Micke som gick till honom, och så fort Elias fick se vem det var så vaknade han till och började prata på för fullt. Han somnade inte förrän kl 1, och sen vaknade han kvart i 6 i morse och grät. Jag tror han hade en mardröm. Då fick Elias välling, och sen somnade vi om och vaknade klockan halv 10. Vi får gå på extra babysim i nästa vecka istället.

I måndags var Elias på barnavårdscentralen för kontroll. Vi har bytt barnavårdscentral till Huddinge eftersom vi ska flytta, så Elias har fått en ny barnmorska som verkar jättetrevlig. Elias har växt 3 cm på 1,5 månader, så nu är han 68 cm. Han hade inte ens gått upp 0,5 kg, det är bra att han inte går upp i vikt lika mycket som förut så att vikten och längden jämnar ut sig.

Nu sover Elias, sen ska vi till Huddinge och träffa Micke så att vi kan köpa nya skor till mig.

5/6 Bruce Springsteen!

Nu har mamma och jag kommit hem från Bruce Springsteens konsert. Det var fullt ös hela tiden, och publiken var med.  Underbart bra! Man kan inte tro att han blir 60 år i höst. Det var proppfullt med folk. Det jobbiga var bara att det satt några killar en bit från oss som var jättefulla och gick runt hela tiden och satt i trappen. Om jag ville stå och trängas och få öl över mig skulle jag ha köpt ståplatser. Jag förstår inte att man köper sittplatser om man ändå springer runt och är så full att man inte kommer ihåg något av konserten nästa dag. Nu ska jag sova. Godnatt!












Tråkigt väder!

Nu ligger Elias och sover, han brukar alltid sova vid 10 eller 11 på dagarna. I onsdags var vi på babysim, och Elias fick träna på att hoppa från en flytdyna ner till mig i vattnet. Han tyckte att det var jätteroligt, och ville hoppa massor av gånger. Sist när Elias badade i badkaret kom han på att man kunde ta vatten i handen och dricka därifrån. När vi gick ner i vattnet på babysimmet kom han ihåg det och började skop upp vattnet me handen. Av någon anledning ska han alltid dricka vattnet när han badar och duschar.

Igår gjorde vi inte mycket, vi var på biblioteket och lånade böcker, och sen var vi och handlade mat. Det var inget bra väder, och när vi gick hem från affären öste regnet ner. Det har varit så tråkigt väder den här veckan, och Elias hatar när jag sätter på regnskyddet på barnvagnen.

Idag ska Elias och jag inte heller göra så mycket. Mamma och pappa kommer hit idag eftersom mamma och jag ska på Bruce Springsteen ikväll. Det ska bli jättroligt. Och imorgon är vi bjudna till min morbror och hans tjej.


Elias på väg till babysimmet, i regnet.

Klagomål

Jag har fått klagomål, bla från mamma, på att jag har bytt blogg. Och mamma ska man ju lyssna på :)
Jag känner mig ganska omständig just nu, men det blir såhär; Jag behåller den här bloggen och skriver på den, och hemsidan finns kvar som en länk till vänster där man kan gå in om man vill titta på fler bilder.
    Jag tycker faktiskt om den här bloggen, det var bara för fotogalleriet som jag bytte. Hoppas alla blir nöjda. Däremot orkar jag inte skriva nu, så jag skriver imorgon när Elias tar en liten tupplur på dagen. Godnatt!


Hoppar fram och tillbaka...

Jag vet att jag byter blogg hela tiden, men nu har jag skaffat en hemsida med blogg istället. Anledningen till det är för att jag ska kunna lägga upp fler bilder på Elias och annat.

Adressen är:

http://tulle.filosoferar.se


RSS 2.0