Trasig dator!

Jag skulle ha skrivit mycket mer, men vår dator har varit trasig i flera veckor. Den fungerar inte än, men när vi får tillbaka den så får jag skriva mer igen. Nu kan jag skriva eftersom jag är hos mina föräldrar, men jag måste gå, så jag skriver mer senare istället.

GOD JUL!


Grattis!

Nu har vår lilla Emilia blivit två månader. Igår om man ska vara exakt.



Igår hämtade pappa oss i Huddinge med bil så att vi kunde åka till Oxelösund och i morgon fyller pappa år, så vi har haft gäster. De sista gästerna, mormor och morfar, fick för en liten stund sedan. Det var trevligt. Nu ska vi egentligen sova, men Emilia har bestämt sig för att hon ska vara vaken och skrika en stund. Micke har lagt sig vid Elias eftersom han vaknade för en stund sedan. Imorgon ska pappa skjutsa hem oss och på måndag kommer Elias gudmor och hälsar på.












Svininfluensan, adventspynt och dop...

Det har hänt en del sedan jag skrev sist. Det var nog lite värre än vad jag trodde när jag blev förkyld. Först blev Micke sjuk och hade hög feber, sen blev jag likadan, sen blev Elias sjuk med hög feber och på fredag kväll fick Emilia hög feber, då åkte vi till akuten på natten eftersom hon är så liten. Hon blev inlagd och de konstaterade att hon hade nya influensan, så hela familjen har haft den eftersom Emilia blev sjuk sist. Emilia fick i alla fall Tamiflu och hon blev bra ganska snabbt, samma sak med Micke. Elias fick ingen Tamiflu, trots att han har förkylningsastma, eftersom de sa att det hade gått för lång tid sedan han blev sjuk.

De som blev sämst var jag och Elias. Jag hostade så mycket att jag tappade rösten, den är nästan tillbaka helt nu, och hade feber nästan en vecka. Elias hade feber lika länge och hostade. Han vägra äta och ett tag vägrade han till och med att dricka. Sen har Elias förkylningsastma, så jag var jätteorolig för honom. På mindre än en vecka var vi inne på akuten fem gånger, två gånger med Emilia, två gånger med Elias och sen var jag inne en gång. Andra gången vi var inne med Elias fick vi reda på att han hade fått öroninflamation också, så han fick pencillin. Det var inte det lättaste att få i honom, vi fick blanda det i hans saft och lura i honom det. Men nu är vi bra igen.

Elias har börjat gå också, han började för några dagar sedan. Sen har han fått en till tand, så nu har han åtta tänder, fyra uppe och fyra nere. Emilia växer så det knakar, när vi var till BVC i förra veckan var hon 55 cm och vägde 4020 gram. Nu ligger hon och sover i min famn. I nästa vecka ska hon på sin första läkarkontroll och i början av nästa år ska hon vaccineras för första gången.

Imorgon ska jag med Elias till barnläkaren så att han får en till astmamedicin. Läkaren på akuten sa att Elias behövde en till medicin för astman och han skickade remiss till barnläkarmottagningen.

Emilia har passat på att få kolik också under de senaste veckorna. Ett tag skrek hon nästan dygnet runt, vilket är väldigt svårt när man har två bebisar och en av dem vill sova middag. Vi provade med laktosfri ersättning, vilket inte hjälpte för magen och hon spydde massor av den. Däremot tyckte Pepsi väldigt mycket om ersättning och han försökte sticka ner huvudet i burken när jag skulle göra mat till Emilia. Sen försökte han ta sig in i burken när den stod på diskbänken, så jag var tvungen att ställa upp den i skåpet. Nu äter Emilia sin vanliga ersättning och hon får Minifom innan maten och koliken har blivit mycket bättre, nu skriker hon oftast bara från sent på kvällen till ungefär halv 3 på natten (vilket i och för sig också är jobbigt). Hon blir oftast tystare när man tar upp henne. Sen har hon blkivit mer vaken också och vill vara med hela tiden, så hon skriker för att vi ska ta upp henne så hon kan vara med.

Mina föräldrar var här i helgen och hälsade på. Direkt på fredagen åkte mamma och jag till IKEA i Kungens kurva för att köpa gardinstänger till köket som pappa skulle hjälpa oss att sätta upp. Eftersom vi har burspråk i kökert så har det varit svårt att komma på vad vi skulle ha för gardiner och gardinstång. Tyvärr var gardinstängerna slut i Kungens kurva, så på lördag förmiddag åkte vi till IKEA i Barkarby och köpte dem istället. Sen var vi i Skärholmen och köpte julklappar. på fredagen var vi på Babyland också och jag köpte en babysitter som vibbrerade och gick att gunga på till Emilia. Hon skulle få den i julklapp, men hon fick den i förväg för att vi tänkte att den skulle hjälpa mot koliken. Den hjälper faktisk en hel del, eftersom man får händerna fria ett tag.





Mina föräldrar hade med sig julbelysning till balkongen och lite annat och jag fick hjälp att göra fint inför advent. Det blev jättemysigt.










Igår var jag till kyrkan och bokade in dop till Emilia. Det blir i Huddinge den här gången, den 20 februari. Alltid när jag har skrivit klart är det dags för Emilia att äta, vilken timing.


Elias, när han döptes 28 februari 2009 i Stjärnholms kyrka, Oxelösund.














RSS 2.0