Fullt upp...

Det har hänt massor de senaste dagarna, och jag har varit så trött att jag inte har orkat skriva. I måndags kom Paola hit och hälsade på. Vi var i Huddinge och handlade, jag visade vår nya lägenhet också, och på kvällen lagade Paola mat till oss. Jättesnällt! Och gott!

Igår följde hon med på babysim. Vi var där och tog igen tider som Elias har missat, och sen gick vi lite i Stockholm och tittade i affärer. Jag var och hämtade teaterbiljetter också, för på söndag ska jag på De tre musketörera på Stadsteatern. Paola åkte hem på kvällen. Hon stannade nog lite längre än vad hon hade tänkt, men det är svårt att slita sig från Elias.

Idag var Elias på BVC och vaccinerade sig mot TBC, skönt att det inte är något vaccin som han får feber av. Elias grät lite, men innan vi hann lämna rummet så skrattade han igen. Jag blev ganska irriterad efter besöket. Först hade barnmorskan sagt åt mig att komma dit någon gång mellan 11 och 12, men när jag kommer dit prick kl 11 säger dem att jag har en tid halv 12. Det hade ingen sagt till mig innan. Sen frågade jag barnmorskan om Elias får bada i bassäng när han har tagit sprutan, och då säger hon att han inte får bada i bassäng på 2-6 månader. Det låter väldigt långt, och alla som jag pratat med tycker att det låter konstigt.
    Jag ringde till Vårdguiden och frågade, och de sa att han inte får bada när det varar. Sen ringde jag till babysimmet och skulle fråga hur jag ska göra med steg 2 på babysimmet som jag har anmält Elias till. De sa att det lät konstigt och att barn som går hos dem och har vaccinerat sig mot TBC brukar bada, men inte när såret varar. Jag är så trött på Elias barnmorska just nu, flera gånger har jag frågat saker och hon har svarat på en annan fråga eller svarat något som man inte förstår. Det känns skönt att vi ska flytta så att vi byter BVC.

Efter vaccineringen gick vi hem och åt lunch på balkongen, sen gick vi till Öppna förskolan för att lyssna på en föreläsning om mat. Jag hade däremot redan hört allt som de sa. Elias gjorde hand och fotavtryck på Öppna förskolan också. Sen gick vi hem, och Elias var så trött att han inte ens orkade äta mellanmål. Det var mycket som hände i Elias värld idag, men han älskade att vara ute i vagnen idag när det var så fint väder.










Imorgon ska vi på valborgsfirande i Sjödalsparken, och innan det tänkte vi ha picknick. Men först ska Elias på babysim, så nu måste jag sova om jag ska orka.

Huddingedagarna

Igår var jag, Elias och mamma i Huddinge på Huddingedagarna. Pappa ville inte följa med och Micke var redan där med Folkpartiet. Det var hur mycket folk som helst, och hur många barnvagnar som helst. Jag köpte ett par nya ballerinaskor, de jag köpte förra året måste vara väldigt dålig kvalité på eftersom de redan börjar falla isär. Elias fick en ballong som de delade ut, den tyckte han var jätterolig, han satt hela tiden och drog i snöret så ballongen åkte fram och tillbaka.

När vi skulle gå till bilen uppträdde Nanne Grönwall, så det var helt stopp framför ingången till perkeringshuset. Vi försökte komma fram med vagnen, men det är helt otroligt hur många männiniskor som ska tränga sig förbi när man går med barnvagn. En tant klämde sig fram precis framför vagnen, så att jag råkade köra på hennes ben, sen blev hon jättesur på mig för att jag körde på henne. Mamma gick till och med precis framför vagnen så att jag skulle komma fram utan att folk gick framför vagnen.





Efter att vi hade varit i Huddinge åkte vi till Skärholmen, för mamma skulle till Panduro. Sen var vi på IKEA och köpte flyttlådor. Vi måste ju börja packa ner lägenheten snart eftersom vi ska flytta i juni.

På IKEA köpte vi en skallra till Elias, det var en kanin som satt i en bil som såg ut som en morot. Elias höll i den hela tiden på IKEA, och när vi skulle betala höll han kvar i skallran. Mina föräldrar hade köpt en sommarmössa till Elias, och han verkar tycka om den eftersom han ska ha på sig den hela tiden. På morgonen satt Elias i sin barnstol med mössan på huvudet, ballongen från igår i ena handen och skallran i den andra.



Självklart blev Pepsi intresserad och var tvungen att komma fram och nosa på Elias. Pepsi har blivit mer försiktig när han går fram till Elias eftersom Elias har dragit Pepsi i svansen och i öronen flera gånger. Elias drar i pälsen också, men det  bry sig Pepsi inte så mycket om.



Nu ligger Elias och sover i sängen, Pepsi ligger bredvid tangentbordet och sover, Micke var på något med bostadsrättsföreningen, men han skulle visst komma hem snart. Jag funderar på om jag kanske ska gå och göra mig i ordning, så att Elias och jag kan gå ut när han har vaknat.

Veckan som gått...

Det här är fösta gången jag skriver på min nya blogg. Det var länge sedan jag skrev överhuvudtaget.

I tisdags var Elias på barnavårdscentralen på sexmånaderskontroll. Allt var jättebra med honom, och han har blivit 65 cm lång och väger 8230 gram. På vägen hem köpte vi välling, så nu har Elias slutat helt med ersättning och dricker välling på morgonen och kvällen. Sen äter han vanlig mat på dagarna.



På onsdagen var vi inne i Stockholm och jag köpte en ny vårjacka, för jag var så otroligt trött på min gamla jacka. Igår var vi på babysim, och Elias tyckte att det var jätteroligt som vanligt. Vi tränade självräddning igen, men Elias ville mest ligga på mage och simma. Han har börjat hålla andan när man häller vatten över huvudet nu i alla fall.

Efter babysimmet träffade vi min vän Paola, som vi inte har träffat på länge. Det var jättetrevligt. Däremot hade Elias jättesvårt att somna igår kväll. Annars brukar han somna vid åtta, men igår somnade han strax efter halv tio.



Idag har Elias och jag inte gjort mycket. Vi har bara tagit det lugnt och suttit på balkongen. Vi klockan fem kom mina föräldrar hem till oss, och Elias blev jätteglad. Nu ligger Elias och Pepsi och sover, och alla andra tittar på Så ska det låta.

Imorgon ska vi till Huddinge, för idag och imorgon är det Huddingedagarna.

RSS 2.0