Full fart för Elias...

Igår var mamma, jag och Emilia en snabbrunda till Skärholmen. Det var första gången som Emilia åkte bil. Sen åkte vi till Oxelösund. Jag trodde inte att vi skulle få plats i bilen med all packning, men det gick. Både Elias, Emilia, jag och Pepsi somnade i bilen på väg till Oxelösund.

Idag var mamma, jag och Elias en sväng till Gumsbacken. Vi skulle köpa blommor, men jag handlade betydligt mycket mer. Bland annat kläder till Emilia och Elias och lite julsaker. Strax efter att vi kom hem igen kom min farbror förbi med en present till Emilia, det var en jättesöt klänning. Elias tycker jättemycket om min farbror, så han lekte för fullt och var jätteglad.

Sen var vi till mormor syster som fyllde år. Elias hade jätteroligt och lekte för fullt där också. Han tyckte det var jätteroligt att leka med mina kusiner Sophie och Jonas. Och Sophie hade med sig sin hund Chico, som var väldigt förtjust i Elias. Så det var full fart. När vi kom hem var Elias helt slut och somnade nästan direkt.

Imorgon ska pappa skjutsa hem oss. Nu ska jag mata Emilia och sen ska jag sova. Godnatt!


Emilia åker bil för första gången.




Emilia i klänningen som hon fick av min farbror och hans sambo (strumpbyxorna var för stora än så länge).


Elias leker för fullt med mormor.


En lång tjej...

I tisdags var jag ensam hemma med Emilia. Micke tog med sig Elias till jobbet, de skulle på Skolforum vid Älvsjömässan. Elias hade roligt och han fick ett jättefint pussel av Micke. Jag och Emilia tog det lugnt och sov lite, eftersom Emilia hade haft ont i magen och gråtit hela natten, så jag hade bara sovit två timmar. Sen gick vi en sväng ner till centrum.

Igår var Emilia på sjukhuset för att göra ett hörseltest, som de gör på alla nyfödda. Men hon har varit snuvig och det gick inte att göra testet, så vi ska tillbaka om två veckor. Elias fick stanna hemma med pappa eftersom syskon helst inte ska följa med dit.

Idag var Emilia på BVC för att mätas och vägas. Hon hade vuxit en del och var 50 cm lång och vägde 3140 gram. Hon låg bra till på kurvan och hon låg till och med över prematurkurvan. Hoppas att hon fortsätter att växa såhär bra. Mamma kom hem till oss på eftermiddagen, hon körde om oss när vi var på väg hem från BVC. Imorgon ska vi åka med henne till Oxelösund, så ska pappa skjutsa hem oss på söndag.

Mamma och jag var på IKEA förut och köpte bokhyllor till oss. Det känns skönt att kunna ställa böckerna någonstans, nu är det bara att sätta ihop bokhyllorna vilket inte är lika roligt. Vi får nog göra det på söndag när vi kommer hem.

Nu ska jag mata Emilia, sen ska jag nog sova. Jag skulle lägga in några bilder,men jag orkar inte det ikväll. Jag gör det imorgon istället. Godnatt!

Kaos!

Igår var det kaos här. Det var första dagen som jag var ensam med Elias och Emilia, och Elias ville att jag bara skulle vara med honom. Emilia sov mest, men när jag skulle mata henne så skulle Elias vara med mig och han drog i Emilia och slog på henne, när inte det fungerade så storgrät han och fick för sig att bita mig i knät. Annars så hittade han på massor med bus så att jag var tvungen att lägga ifrån mig Emilia flera gånger.

Idag blir det lite lugnare. Micke har tagit med sig Elias till jobbet, det är ju höstlov. De skulle till Skolforum på Stockholmsmässan, och Emilia och jag ska ta det lugnt och sen gå ner till centrum. Jag måste till banken för jag hade beställt ett nytt bankkort och när jag fick hem det så står det Elin Engström på istället för Elin Engström Mikalides. Det blir ju helt fel eftersom Engström är registrerat som mellannamn och inte efternamn, så det måste jag fixa.

Först ska jag lägga mig och vila en stund. Emilia hade ont i magen inatt och skrek för full hals nästan hela natten. Jag har bara sovit en timme inatt och en timme på morgonen, sen gick jag upp och gjorde havregrynsgröt till frukost och gjorde i ordning Elias så att de kom iväg. Så nu ska jag lägga mig och vila en stund innan Emilia ska äta igen. Hoppas Elias och Micke får det trevligt idag.

Ingen mer tv...

Elias har börjat trycka på alla knappar han ser. När tv:n är på går han fram till tv:n och stänger av den, sen sätter han på den igen och sen stänger han av den, sen fortsätter han så. Förut tog han tv-dosan, så då var det bara att gömma undan den, men vi kan ju inte gömma undan tv:n precis. Det är ganska jobbigt om man vill se något program på tv. Sen trycker han på knappen på torktumlaren hela tiden, så igår när jag höll på att tvätta hela dagen tog det evigheter att torktumla eftersom Elias stängde av den utan att jag så det flera gånger. När vi plockar i och ur diskmaskinen gör han samma sak, han trycker igång den på knappen när luckan är nera (knapparna sitter på insidan av diskmaskinen).

Emilia är lite lättsammare, hon bara sover. Det blir nog jobbigare när hon börjar vara lite mer vaken och jag är hemma ensam med barnen. Imorgon är sista dagen som Micke är hemma, sen börjar han jobba igen. Det är skönt att det är höstlov för då jobbar Micke bara på måndag, tisdag och halva onsdagen. Nu ska jag fortsätta titta på filmen som går på 5:an, ingen aning vad det är för film men det är skönt att koppla av ibland.








Lite bilder...

Här är bilderna som jag skulle ha lagt upp igår.
Först var vi ute på promenad, trots att  det regnade och blåste.






När vi kom hem lekte Elias med sina nya leksaker...






...och Emilia åt.






Vi får se vad som händer idag, nu ska i alla fall Emilia äta.


Städdag och promenad

Den här dagen har varit en riktig städdag. Micke tog med sig Elias och gick ner till centrum för att handla mat och jag stannade hemma med Emilia. Medan de var borta började jag städa ur klädkammaren, det var så fullt att man knappt kom in i den. Jag har städat klädkammaren hela eftermiddagen och jag är äntligen klar, men det finns ändå saker som jag har tagit fram som jag måste städa undan. Jag kan inte städa mer ikväll så jag får ta det imorgon. Sen har jag tvättat alla sängkläder och rensat bland kläderna. Imorgon ska jag fixa det sista, det är lika bra innan Micke börjar jobba igen. Sen har både Elias och Emilia badat på kvällen, det verkar som Emilia tycker mer och mer om att bada. I början skrek hon jättemycket, men nu säger hon knappt något alls när man badar henne och Elias älskar ju att bada. Honom är det svårare att få att komma upp ur badet.

Igår var hela familjen ute på promenad. Vi gick för att se vart förskolan som Elias ska börja på ligger. Han kom inte in på vårt första och andra val, det är svårt att komma in på våren, så han ska börja på en nybyggd förskola i januari. Den vi ville att han skulle gå på ligger precis intill huset där vi bor, så vi byter antagligen då det finns plats. Jag trodde förskolan som han har kommit in på låg långt bort, men det tar bara lite mer än tio minuter att gå dit.

Jag tänkte lägga in några bilder, men jag orkar inte lägga över dem på datorn ikväll, så jag får göra det imorgon. Nu ska jag tömma torktumlaren med Emilias sängkläder och sen mata Emilia, sen är det äntligen dags att sova. Godnatt!

På uppgång...

Det är svårt att hinna skriva när man har två små barn. Jag är oftast för trött för att skriva när Elias har lagt sig. Igår var vi i centrum för att byta kläderna som Emilia fick dubbelt av i helgen. Vi var på väg att gå hela dagen, men det kom upp nya saker hela tiden så vi kom inte iväg förrän strax innan fem. Sen kom vi inte hem förrän sent, eftersom det kånglade med självscanningen på mataffären, så Elias var jättetrött när vi äntligen var emma.

Idag har de varit här från BVC för att väga Emilia. Hon hade gått upp en del. Nu väger hon 2820 gram, 110 gram mer än när hon föddes. Det är bra att hon går upp i vikt, när hon var på sjukhuset gick hon ner till 2508 gram innan hon började gå upp igen. Emilia har samma barnmorska som Elias, och Elias blev jätteglad över att se sin barnmorska hemma hos oss. Han kröp runt och lekte med alla sina leksaker och skulle visa dem för henne.

På kvällen har både Elias och Emilia badat. Elias fick bada i sin badbalja, som han tycker är jätteroligt. I helgen visade min pappa Elias hur man bubblar med munnen i vattnet, så idag bubblade han hela tiden. Sen tittade han på mig och sa mamma flera gånger eftersom han ville att jag också skulle bubbla. Ibland blev Elias lite för ivrig och råkade stoppa ner hela ansiktet under vattnet när han skulle bubbla, men det tyckte han bara var roligt.

När Eliass hae badat klart och Micke nattade honom så badade jag Emilia. Jag var beredd på att hon skulle skrika och gråta som första gången hon badade, men hon sa nästa ingenting. Hon var jättelugn. Sen satt vi och gosade i soffan, som jag alltid gör med Elias när han har badat. Nu ska jag ta det lite lugnt innan jag går och lägger mig. Godnatt!


25 år utan kris!

Idag fyller jag 25 år. Det har varit en bra dag, men jobbig. I morse väckte mina föräldrar mig med att sjunga för mig, och jag fick presenter. Sen åkte de hem och då kom Mickes familj hit. Vi åt mat och tårta, idag igen. Elias kommer tro att det är så det ska vara varje dag nu, med tårta, paket och gäster, eftersom det har varit så två dagar i rad. Nu är jag helt slut, så jag ska ta och sova. Det verkar som om alla får 25-årskris men det har inte jag kännt av,  kanske beror på att jag har uppnått så mycket redan. Jag har en lärarexamen (när min uppsats blir klar), har två barn,är gift och lycklig. Godnatt!




Elias 1 år!

Idag har vi haft ett litet kalas för Elias som blir 1 år idag. Tiden har verkligen gått fort. Egentligen skulle vi inte ha någon stor fest, eftersom jag skulle ha varit gravid nu så trodde jag inte att jag skulle orka ha gäster. Men sen ringde flera personer och ville fira Elias och träffa Emilia, så mitt i veckan bestämde vi att de skulle komma hit idag och mina föräldrar skulle laga mat. Mina föräldrar kom igår eftermiddag och pappa gjorde paj tills idag, och sen hade de köpt en tårta med ett foto av Elias. På morgonen sjöng vi för Elias och han fick en krona av löv och massor med paket.









Mitt på dagen kom mina morföräldrar, min morbror och hans sambo och min moster och hennes två barn. Det kändes nästan som julafton med alla paket. Förutom att Elias fyller år så fyller jag år imorgon och sen fick Emilia paket eftersom ingen har träffat henne sen hon föddes. När vi åt tårta åt Elias helt själv och han var jätteduktig. Han tyckte nog att det var jätteroligt att alla hälsade på honom och att han fick leka jättemycket.




Jag fick en jättefin blombukett av min morbror och hans tjej, jag hoppas bara att Elias låter den vara.




Igår fick vi en blombukett med en nalle i av Folkpartiet i Huddinge, som gratulerade till den nya familjemedlemmen, Emilia.




Imorgon fyller jag 25 år och då kommer Mickes familj hit.


Grattis mammas lilla prins!

Idag blir vår lilla Elias 1 år! Grattis älskling!


Nu är hon här...

Den 4 oktober kl 17.45 föddes vår lilla Emilia. Hon var 47 cm lång och vägde 2710 gram.


Ensamma hemma...

Gårdagen var lugn. Min svägerska var här hela dagen eftersom jag inte har mått så bra de senaste dagarna. Självklart var allt bra när hon var här, men precis när hon skulle gå så började det göra ont i magen igen typiskt nog. Sen har det gjort ont och tryckt nedåt från och till idag, jag lovar att det kommer bli så att jag behöver åka till förlossningen när det bara är jag och Elias hemma. Det känns skönt att det är fredag imorgon, så att Micke är hemma i helgen. Skönt att jag inte hade såhär ont när jag var gravid med Elias, det är lättare när vattnet bara går, då vet man att det är dags. Det är inte så roligt för Elias heller, eftersom jag inte kan göra så mycket då jag får ont när jag anstränger mig.

Elias blev jättepigg när klockan var halv 8 på kvällen, så han hade svårt att somna sen. Hoppas diskmaskinen är klar snart så att jag också får sova. Godnatt!


RSS 2.0